Miten voisin estää pihan heinittymisen?

Miten voisin estää pihan heinittymisen?

Miten saisi estettyä pihan (hiekka-alueen) heinittymisen ym. kasvuston kehittymisen ja mitä keinoja olisi jo heinittyneiden alueiden puhdistamiseen?

Vastaus
22.12.201808:29
84963
24

Jos myrkyt jätetään pois, niin heinittymistä voi hidastaa laittamalla hiekan alle juurimaton (kangas joka ei läpäise juuria mutta päästää veden läpi) ja reunoille reunanauhat/-kiveys (ainakin 10-15cm syvä läpäisemätön nauha tai kivi tms.) Tämäkään ei estä roskien (esim lehdet) kertymistä hiekalle, jotka maatuvat ja muuttuvat mullaksi, johon heinät taas juurtuvat. Roskia kannattaa yrittää pitää minimissä (esim lehtipuhaltimella). 

Myrkyillä heinät tietysti saa pois, mutta luontoystävllisempää on esim polttaminen. Helpoin polttotapa on "toho" eli kaasupoltin, jonka suuttimesta tulevalla liekillä heinät poltetaan pois. Heinät tosin palavat tuhkaksi, joka taas on oivallista alustaa uusille heinille juurtua. Eli tohottamisen saa uusia joka kesä ellei tiheämminkin. Jos heinät ovat täysin vallanneet alueen (ja juuret syvällä, minne toho ei tehoa), pitää alkaa alusta, eli hiekat ja heinät juurineen pois, juurimatto alle ja uudet hiekat/sorat (karkeampi on parempi). Säännöllinen ja tiheä haraus/lanaus auttaa myös. Palkkaa puutarhuri haraamaan alueet viikoittain, kuten Englannin hienostokartanoissa :)

Ei ihan myrkkyjä mutta heinän surma ovat suolavesi ja urea (virtsa). Ei nekään hyväksi luonnolle ole, ainakaan isommissa määrin. Varsinkaan pohjavesialueella.

Kommentit (0)

Vastauksesi