Miten voidaan perustella, että nykyajan (induktio)liesi on energiaasäästävämpi...

Miten voidaan perustella, että nykyajan (induktio)liesi on energiaasäästävämpi...

Miten voidaan perustella, että nykyajan (induktio)liesi on energiaasäästävämpi kuin 70-luvun keraaminen liesi, ja kuinka suuri ero on?

Vastaus
20.10.200922:19
5357
49

Vertailun mukaan keraamiset keittoalueet kuluttavat keskimäärin 10-15 % valurautalevyjä vähemmän energiaa. Tavallisen kuluttajan kannalta lieden energiankulutusta määräävät kuitenkin eniten käyttötottumukset kuten oikeanlaisten keittovälineiden valinta, puhdistaminen ja esimerkiksi jälkilämmön hyödyntäminen.

Nykyaikaiset sähkölaitteet ovat valtaosin energialuokkaa A. 1970-luvulla valmistettu liesi voi myös olla energialuokitukseltaan melko hyvä. Tarkat tiedot asiasta saat tuotetiedoista tai valmistajalta. Energialuokitukseen vaikuttaa esimerkiksi laitteen eristys ja hukkasähkö.

http://www.kymenlaaksonsahko.fi/energiansaasto/k_ja_v_energiankulutukses...

http://www.ytv.fi/FIN/fiksu/tiedotteet/100804.htm

http://www.motiva.fi/koti_ja_asuminen/vaikuta_hankinnoilla/kodinkoneet/k...

Kommentit (0)

Vastauksesi