MITEN VOI SADA LEMIKIN JOS ISÄ ON ALERGINEN. KYSSY JULIA 8 V.

MITEN VOI SADA LEMIKIN JOS ISÄ ON ALERGINEN. KYSSY JULIA 8 V.

Vastaus

Aluksi isän kannattaa mennä allergiatestiin, jotta selviää mille eläimille hän on allerginen. Jos on esimerkiksi allerginen koiralle, voi ehkä silti pitää lemmikkinä kissaa.

Jotkut koirat ovat sellaisia, että ne aiheuttavat vähemmän allergiaa. Niitä pitää kuitenkin pestä usein. Vähemmän allergiaa aiheuttavia koirarotuja ovat esimerkiksi villakoira ja Bichon frisé. Jos on tosi allerginen ei niitäkään voi pitää lemmikkeinä.

Monet jyrsijät aiheuttavat allergiaoireita. Jotkut jyrsijöille allergiset pystyvät kuitenkin pitämään Hamsteria lemmikkinä. Heidän hamsterinsa asuu yleensä duna-nimisessä häkissä. Sen avulla hamsteripölyä tulee vähemmän ilmaan.

Kuva duna-häkistä: http://www.unelmalemmikit.net/kauppa/images/duna_0703_29b.jpg

Hamsterin häkkiin ei pitäisi laittaa sahanpurua, vaan mörttiröpöä. Silloin häkki ei pöllyä niin paljon. Häkkiä pitäisi tietysti putsata usein.

Myös matelijat ovat hyviä lemmikkejä. Ne eivät aiheuta paljon allergioita. Niiden uloste saattaa kuitenkin aiheuttaa allergiaa.

Matelijoista esimerkiksi kilpikonnat ovat seurallisia, ja tykkäävät kun niitä paijaa. Ne kuitenkin nukkuvat aina talvisin, eikä niistä ole silloin seuraa. Kilpikonnia ei voi myöskään pitää sylissä.

Lisätietoa matelijoista, ja niiden hoidosta löytyy netistä. Ehkä parasta tietoa saa keskustelupalstalta, jonka nimi on Herppi.net. Siellä voit isän kanssa käydä lukemassa lisätietoa.

Linkki sivulle: http://www.herppi.net/

Myös sauvasirkat voivat olla mielenkiintoisia lemmikkejä, ja niitä voi pitää kädessä.
Kuva sauvasirkasta: http://www.faunatar.fi/save/SAUVASIRKKA%20(Small).jpg

Akvaariokalat ovat värikkäitä ja kauniita. Ne eivät aiheuta allergiaa kenellekään. Niitä ei kuitenkaan pääse paijaamaan. Kaloille voi kuitenkin rakentaa hienon näköisen kodin vaikkapa kasveista, ja niiden uiskentelua on kivaa katsella.

Kommentit (0)

Vastauksesi