Miten voi päästä opiskelemaan Espanjan lääkikseen?

Miten voi päästä opiskelemaan Espanjan lääkikseen?

Hei! Suomen lääkis ei ole ottanut tuulta alleen minun osaltani yrityksistä huolimatta, ja haluaisin tiedustella Espanjan - tarkemmin sanottuna Barcelonan - lääkikseen pääsystä. Opetus on käsittääksi espanjaksi, mikä ei tuota ongelmia. Lisäksi tiedän, että yksityisten yliopistojen lukukausimaksut ovat huomattavasti korkeammat kuin julkisten yliopistojen. Miten pääsisin julkiseen yliopistoon opiskelemaan, mitä pitäisi tehdä ja mitä kannattaisi ottaa huomioon? Suurkiitos vastauksesta jo etukäteen!

Vastaus

Opiskeleulkomailla.fi - sivuilla kerrotaan myös lääketieteen opiskelumahdollisuuksia esimerkiksi EU-maissa. Vähimmäisvaatimuksena on ylioppilastutkinto. Osa oppilaitoksista järjestää hakijoille pääsykokeen. Yleensä ulkomailta tulevilta hakijoilta vaaditaan virallisen kielitestin suorittamista. Opiskelijat joutuvat usein miten maksamaan lukukausimaksuja. Opintoihin voi olla mahdollista hakea Kelan myöntämää opintotukea Suomesta.

Palvelun Koulutusfoorumi -sivuilla voi kysyä ja keskustella. Palstalla on kysymyksiä lääketieteen opiskelusta ulkomailla, mutta yhtään Espanjaa koskevaa viestiketjua en tällä hetkellä löytänyt.

Espanjankielentaitoisena saat varmaan parhaat tiedot paikallisista käytännöistä, ottamalla yhteyttä suoraan Barcelonan Yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan. Yliopiston virallinen kieli on katalaani, mutta opetus myös espanjaksi.

Yliopiston sivuilla on tietoa pääsyvaatimuksista opiskelijoille, jotka eivät ole opiskelleet omassa maassaan yliopistossa. Sivuilla on tärkeää tietoa esimerkiksi eri tutkintojen kelpoisuudesta.

Kelasta osattaneen kertoa mahdollisista opintotuista, joita ulkomailla opiskeleva voi saada.

 

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi