Miten voi opiskella panimoalalle? Kuinka paljon ala työllistää - saako...

Miten voi opiskella panimoalalle? Kuinka paljon ala työllistää - saako...

Vastaus

Panimotyöntekijän koulutuksesta todetaan Työministeriön sivulla näin:
"Työntekijöiden ammattiopetus järjestetään sisäisenä työpaikkakoulutuksena niin, että koulutuksen ja perehtymisen kautta voi edetä vaativampiin työtehtäviin. Elintarvikealan perustutkinto tai kemianteollisuuden perustutkinto antavat valmiudet alalle. Perustutkinnot on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena." Samalla sivulla on tietoja myös työvoimatilanteesta.
http://www.mol.fi/webammatti.cgi?ammattinumero=82410&kieli=00

Panimomestarien koulutuksesta Tekniikka & Talous -lehdessä:
"Osaaminen tuli tälläkin alalla Suomeen ulkomailta ja paljolti Saksasta. Sodan jälkeen työlupien saanti alan mestareille oli joskus ongelmallista. Olutalalla koulutus on tapahtunut nimenomaan saksalaistyyppisen oppipoika-kisälli-mestari -menetelmän avulla ja toimii Saksassa niin vieläkin. Suomessa oppipoika-kisälli -vaihe suoritetaan yliopistossa tai korkeakoulussa. Panimomestarit ovat ensin useinmiten prosessi-insinöörejä tai kemistejä. Sitten varsinainen ammattitutkinto suoritetaan Saksassa tai Tanskassa. Alan auktoriteetteja ovat Kööpenhaminan, Berliinin ja Münchenin panimokorkeakoulut, Münchenissä niitä on kaksi, joista toinen tunnetaan merkistä Wiehenstephan. Alan arvostettuja opinahjoja löytyy myös Skotlannista ja Yhdysvalloista. Näistä kaikista voi valmistua panimoalan diplomi-insinööriksi."

http://www.tekniikkatalous.com/doc.te?f_id=589493

Kommentit (0)

Vastauksesi