Miten veroitetaan vanhoja poistettuja maatalouden tuotantorakennuksia?

Miten veroitetaan vanhoja poistettuja maatalouden tuotantorakennuksia?

Jos ostaa kiinteistön, johon kuuluun maatalouden verotuksessa kokonaan poistettuja vanhoja tuotantorakennuksia, miten niitä verotetaan kun uusi omistaja on yksityishenkilö, joka ei harjoita maataloutta? Mahdollisen verotusarvon määrittäminen on myös kiinnostava asia, esim. mikä on purkukuntoisen vanhan navetan arvo, jolla ei ole käyttöarvoa? Verottajan sivulta ei löydy tähän yksiselitteistä vastausta. Farmi sivun veroneuvonta vaatii asiakkuuden. Eli mistä tätä tieto kannattaisi etsiä? Ymmärrettävistä syistä johtuen, tätä asiaa ei voi kysy suoraan verottajalta.

Vastaus

Verohallinnon syventävistä vero-ohjeista löytyy aihetta käsitteleviä ohjeita kohdasta "Maa- ja metsätalouden tuotantorakennusten ja niiden rakennuspaikkojen arvostaminen kiinteistöverotuksessa":
https://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Kiinteistoverotus/Maa_ja_metsatalouden_tuotantorakennusten(30833)

Ohjeissa on mainittu yksityiskohtaisesti erilaisia tapauksia ja miten niitä verotetaan.

Jos tästä ei ole apua (ja et halua soittaa verohallinnon kiinteistöverotuksen palvelunumeroon 020 697 020), niin siinä tapauksessa vaihtoehdoksi jäävät erilaiset maksulliset veroneuvonnat. Näitä löytyy verkosta runsaasti. Myös erilaiset yhdistykset tarjoavat veroneuvontaa, mutta vaativat  yleensä jäsenyyden.

Kommentit (0)

Vastauksesi