Miten on vanhat kuvat muutettu kolmiulotteisiksi?

Miten on vanhat kuvat muutettu kolmiulotteisiksi?

En tiedä onko uusi vai vanha keksintö, mutta esimerkiksi Edgar Hoover - dokumentissa: miten vanhassa kuvassa, toisen ihmisen takana oleva kuva voi liikkua suhteessa etualalla oleviin. Ainakin jonkinmoinen 3d syvyys vaihtelu.

2 vastausta

Hei,

 

Kyseessä on varmastikin jälkikäsittelynä esimerkiksi After Effects-ohjelmalla tehty efekti. Erilaisilla ns. compositing- tekniikoilla voidaan luoda hyvinkin erilaisia optisia tehosteita, kuten esimerkiksi jakaa vanhan kuvan elementtejä eri "kerroksiin" ja luoda siihen siten haluttu syvyysvaikutelma. Mainitussa dokumentissa näyttäisi että on tehty juurikin näin. Kuva on mahdollisesti koostettu useista vanhoista valokuvista, siten että eri elementit liikkuvat omina kerroksinaan.

Videot: 
Kommentit (0)
18.02.201317:50
4823
15

Tietokoneohjelmilla kuvia voidaan muokata jälkeenpäin hyvin monipuolisesti, mutta sitä ei tietokonekaan voi tietää, mitä kuvassa etualalla olevien kohteiden takana on. Kuitenkin noissa zoomausefekteissä etualalla olevien kohteiden takaa paljastuu uusia alunperin näkymättömissä olleita asioita. Tämä voidaan toteuttaa kahdella tavalla.

Helpompi tapa on se, että etualan kohteet on lisätty kuvaan jälkeenpäin toisista kuvista, jolloin niiden taakse jäävät alueet voidaan zoomattaessa tietokoneohjelman avulla paljastaa.

Jos etualan kohteet ovat jo alkuperäisessä kuvassa, ei niiden takaa paljastuvien alueiden näyttämiseksi taida olla muuta keinoa, kuin että fotorealistiseen tarkkuuteen kykenevä taiteilija piirtää ne turvautuen omaan mielikuvitukseensa sekä mahdollisesti samaa taka-alaa esittäviin muihin kuviin.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi