Miten vahva gorilla on? Olen kuullut joskus että simpanssilla on kymmenen...

Miten vahva gorilla on? Olen kuullut joskus että simpanssilla on kymmenen...

Miten vahva gorilla on? Olen kuullut joskus että simpanssilla on kymmenen miehen voimat. Sekä sen että gorilla pystyy nostamaan yli tonnin. Pitävätkö ne paikkansa?

3 vastausta

Gorillojen voimia on kysytty toisissa kyselypalstoilla ja silloin on todettu ettei asiaa ole tutkittu mutta arvioita on olemassa ja ne eroavat toisitaan. Eri lähteissä arvioidaan että gorilla on 4-20 kertaa vahvempi kuin keskiverto mies.
Eräs tutkija mainitsee miten vaikeata on määritellä gorillan voimaa koska useimmat ihmislaijit kuten painonnosto vaatii voimien lisäksi osaamista. Hän toteaa myös että gorilloilla on paljon käsivoimia.
Katso vastauksia
http://www.evcforum.net/cgi-bin/dm.cgi?action=msg&f=14&t=1376&m=1
http://en.allexperts.com/q/Wild-Animals-705/Gorilla-strength.htm

Kommentit (0)
07.06.201603:10
198
90

Cincinnatin eläintarhassa toukokuun lopulla 2016 sattuneessa onnettomuudessa lapsi tipahti gorilla aitaukseen. Eläintarhan johtaja Thane Maynard kertoi lehdistölle 3 kertaa painavammasta ja 6 kertaa voimakkaamasta eläimestä muunmuassa sen, että hän on omin silmin nähnyt gorillan musertavan yhdellä kädellä kookospähkinän.

Kommentit (0)
07.06.201609:15
20706
54

Voimistaan huolimatta gorilla pystyy hyvin kevyeen kosketukseen. Diane Fossey sanoi kirjassaa Sumuisten vuorten gorillat että gorilla voi pidellä sormissaan mustikkaa rusentamatta sitä rikki.

Kun gorilla ammuttiin eläintarhassa hiljattain, amerikkalainen media nosti esiin muutaman tapauksen menneiltä vuosilta jolloin gorilat ovat suhtautuneet hyvin suojelevasti aitaukseen pudoneisiin pikkulapsiin. Yksi kantoi 3-vuotiaan aitauksen nurkkaan sen oven lähelle josta ihmiset pääsivät noutamaan lapsen. Toisessa tapauksessa lapsi oli 12-vuotias ja gorilauros esti muiden gorillojen tulon liian lähelle. Kun lapsi tuli tajuihinsa, kaikki perääntyivät, jolloin ihmiset pääsivät hakemaan lapsen.

Olen myöskin löytänyt netistä joskus sivun, jotan en nyt enää löydä, jossa gorilloja tutkineet opiskelijat kertoivat kykkineensä Virunga-vuoristossa erään gorillaperheen kanssa, kun yhtäkkiä ympäriltä alkoi kuulua ammuskelua. Kongon kapinalliset ja hallituksen joukot ottivat siellä yhteen. Gorillaperhe säntäsi samantien pakoon, mutta kaksi nuorta aikuista, toinen uros, toinen naaras, vilkaisivat olkansa yli ja nappasivat opiskelijaneitosia kädestä ja vetivät mukaansa. Seurasi muutaman kilometrin hurja laukka pusikkoisessa rinnemaastossa. Lopulta gorillaperhe pysähtyi, rauhoittui ja jatkoi matkaansa, jättäen opiskelijat haukkomaan henkeään. Tutkijakoulutuksessa heille oli opetettu ja terotettu sitä kuinka tutkijan pitää pysyä objektiivisena tarrakilijana joka ei mitenkään puutu gorillojen elämään. Tämä tilanne kuitenkin herättää palljon kysymyksiä siitä onko ollenkaan mahdollista että tutkijat eivät mitenkään olisi vuorovaikutuksessa tutkittaviensa kanssa.

Kommentit (0)

Vastauksesi