Miten uskonto vaikuttaa Ranskan ruokakulttuuriin?

Miten uskonto vaikuttaa Ranskan ruokakulttuuriin?

Vastaus

Arkistostamme löytyi seuraava vastaus koskien Ranskassa vallitsevaa uskonnon ja ravinnon suhdetta, joka on päivätty 28.1.2008:

"Uskonnon ja eri kulttuurien vaikutus ranskalaiseen ruokakulttuuriin on nykyisin hyvin monitahoinen. Yhtäältä siinä näkyvät katolisen kirkon vaikutus esimerkiksi paastonajan ja kirkollisten pyhäpäivien ruokineen, ja toisaalta siihen on vaikuttanut runsas muuttoliike esimerkiksi islamilaisesta Pohjois-Afrikasta, mikä näkyy eri etnisten ruokien ja ruokakulttuurin maihinnousuna."

Vuoden 2011 tiedon mukaan katolilaisia oli maassa 62 %, muslimeja 6 %, protestantteja 2 %, juutalaisia 1 %... Ranska on varsin maallistunut maa, joten katolisen uskonnon perinteitä koskien mm. paastoa ennen pääsiäistä ei yleisesti noudateta. Toki löytyy myös hyvin uskonnollisia ihmisiä, jotka välttävät esim. lihaa paaston aikana. Laskiaistiistaina (Mardi gras) syödään kuitenkin melko yleisesti räiskäleitä Tuhkakeskiviikkoa alkavaa paastoa ennen.

Muiden uskontojen kuin kristinuskon ruokanormistoa noudatetaan hiukan uskollisemmin. Näin esim. muslimien halál- ja juutalaisten kosher-vaatimusten suhteen. Ranskasta löytyy useita vaatimukset täyttäviä teurastamoja.

Pariisi on kulinaristien kehto. Sieltä löytyy myös eri uskontojen ravitsemusnormeja noudattavia herkkupaikkoja.

http://www.lepicurieux.fr/article-alimentation-et-religion-on-vous-dit-t...
http://fr.wikipedia.org/wiki/Religion_et_alimentation#Le_catholicisme
http://www.linternaute.com/actualite/societe/religion/presentation.shtml
http://www.joyeuse-fete.com/mardigras.html
http://www.insee.fr/fr/themes/document.asp?reg_id=0&ref_id=ip570

Kommentit (0)

Vastauksesi