Miten toimin tässä tilanteessa?

Miten toimin tässä tilanteessa?

Moikka, sellasta kysyisin, että kun mulla on yhdellä kirjaston kirjalla huomenna 29.1 19 eräpäivä ja se on myös toisen ihmisen varaama huomisesta lähtien, niin mulla on se kirja mukana täällä Espanjassa kun olen täällä harjoittelussa 2kk.. Joten miten mun nyt tulisi toimia? 

2 vastausta
10.02.201921:59
3517
6

Ei varmaan ole mitään lakia tai asetusta asiasta, mutta vanha hyvä käytäntö on se, ettei kirjaston kirjoja oteta mukaan ulkomaan matkoille.

Kommentit (2)
...varsinkin, kun jo lähtiessä tiedetään, että ollaan poissa yli tavallisen laina-aja... ...varsinkin, kun jo lähtiessä tiedetään, että ollaan poissa yli tavallisen laina-ajan....
11.2.2019 20:49 Lahja Kotka 17420
Ahkerana pitkäaikaisena kirjastonkäyttäjänäkään en ole kuullut maantieteellisestä ... Ahkerana pitkäaikaisena kirjastonkäyttäjänäkään en ole kuullut maantieteellisestä rajoituksesta vuosikymmeniin. Kerran "vanhaan hyvään" aikaan työpaikan besserwisser antoi aiheen selvittää, saako kaupunginkirjaston kirjan ottaa mukaansa ulkomaanmatkalle. Silloisen pääkirjaston neuvontahenkilöstölle ajatus oli vieras: lainaaja vastaa kirjan palautuksesta hyvässä kunnossa ja oikeaan aikaan aivan riippumatta siitä, minne hän on sitä kuljettanut [mökille, Lapin-lomalle, ulkomaille...]. "Ei ulkomaille" -rajoituksia on voinut olla oppilaitosten kirjastoissa, mutta henkilökunnan mukaan ei Hgin kaupungilla. Ei sääntöä, ohjetta, hyvän käytännön suositusta... asetuksesta tai laista puhumattakaan. Sain Richardinkadulta "tietäjälle" vietäväksi ohjeet kirjallisina. Vastaväitteitä ei enää kuulunut.
12.2.2019 12:14 H Niemi 1168

Mikäli lainaamastasi teoksesta on vain yksi varaus ja Helmetin mukaan myös hyllyssä-tilassa olevia kappaleita, voit yrittää uusia lainasi myöhemmin. Uusiminen onnistuu, kun varaus on lähtenyt varaajalle. Voit siis tarkistaa Helmetistä, onko lainaamasti teoksesta vapaita kappaleita jossakin Helmet-kirjastossa. Jos teoksesta on varausjono tai vain yksi tai muutama kappale Helmet-kirjastojen kokoelmissa, uusiminen ei onnistu. Tällöin sinun kannattanee palauttaa laina vaikka postitse lähettämällä teos esimerkiksi omaan lähikirjastoosi. Jos laina on myöhässä on 60 päivää, se menee perintään ja sitä kannattaa tietysti välttää.

Kommentit (0)

Vastauksesi