Miten tehdään panoraamakuva, jota voi pyörittää 360 astetta ja jota voi myös...

Miten tehdään panoraamakuva, jota voi pyörittää 360 astetta ja jota voi myös...

Miten tehdään panoraamakuva, jota voi pyörittää 360 astetta ja jota voi myös panoroida ylös ja alas? Onnistuuko esim. digikameralla, jossa on panoraamatila ottamalla sarjan vierekkäisiä kuvia, jotka menevät osittain toistensa päälle. Kuvat liitetään tietokoneohjelmalla yhdeksi kuvaksi.
Kuvan ottajan olisi tällöin pyörittävä paikallaan 360 astetta ja räpsiä joka käännöksellä kuva?

Vastaus
15.03.201016:00
26172
55

Pahoittelut, että vastauksessa on kestänyt. Ilmeisesti meidän iGS-vastaajien joukossa ei ole innokkaita panoraamakuvauksen harrastajia.

Internetistä löytyy panoraamakuvauksen oppaita, joiden mukaan panoraamakuvan voi tosiaan ottaa kuvailemallasi tavalla pyörittämällä jalustalla olevaa kameraa ympäri ja yhdistämällä otetut kuvat sopivalla ohjelmalla. Kuvien kannattaa mennä reilusti toistensa päälle, ainakin 20 %:n verran. Mitä tasalaatuisempia kuvat ovat keskenään, sitä enemmän säästyy jälkikäsittelyvaivaa.

Olli Salon panoraamakuvausoppaassa osoitteessa http://polku.net/Artikkelit/Panoraamoja/index.htm näyttäisi olevan aika hyvältä vaikuttavat ohjeet, joissa selostetaan kolmiulotteisen panoraamakuvan tekemistä, vaikka ohjeilla taitaakin olla jo ikää. Osmo Moision vinkkejä puolestaan löytyy osoitteesta http://www.moisio.net/panorama/kokemukset.htm. Koska en ole itse kokeillut panoraamakuvien tekoa ohjeiden mukaan, on vaikea sanoa, kuinka helppoa kuvan tekeminen on ja miten hyvää jälkeä milläkin kameralla saa. Moision osoitteesta http://www.moisio.net/panorama/pangal/pfindex.html löytyvät esimerkkikuvat ovat kuitenkin aika vaikuttavia.

Kommentit (0)

Vastauksesi