Miten tehdään hyvä hampurilainen?

Miten tehdään hyvä hampurilainen?

Vastaus

Hyvän hampurilaisen luonne ja salaisuus riippuu arvioijasta. Yhden mielestä olennaisin on oikeanlainen sämpylä, toisen mielestä pihvi; joidenkin mielestä täytteet ratkaisevat, tai jopa täytteiden järjestys. Hakemalla Googlesta esimerkiksi sanaparilla ”hampurilaisten salaisuus” saa liudan hyviä hakutuloksia.

Hampurilaisiahan voi varioida mielensä mukaan hyvin vapaasti. Vehnäsämpylän voi korvata esimerkiksi ruisleivällä. Pihvinä voi olla paitsi lihaa myös kalaa, kanaa tai kasvisvaihtoehto. Usein hampurilaisissa on joitakin kasviksia (salaatti, tomaatti, suolakurkku), ja niitäkin voi varioida mielensä mukaan. Yksi voi haluta laittaa väliin ananasta, toinen esimerkiksi ituja. Myös kastikkeet ovat tärkeitä. Usein käytetään esim. ketsuppia ja jotakin majoneesipohjaista kastiketta.

Alla on linkkejä eri sivustojen hampurilaisresepteihin, joita voi rauhassa tutkia. Samoin listattuna on Helmet-kirjastoista löytyviä hampurilaisaiheisia reseptikirjoja. Niitä voi hakea Helmetistä asiasanalla ”hampurilaiset”.

Kommentit (0)

Vastauksesi