Miten taloustieteen opiskelu valtiotieteellisessä ja kauppatieteellisessä poikkeaa toisesta?

Miten taloustieteen opiskelu valtiotieteellisessä ja kauppatieteellisessä poikkeaa toisesta?

Vastaus

Valtiotieteellinen tiedekunta tarjoaa opetusta yhteiskuntatieteissä, joten opetuksen painopiste on yhteiskuntatieteellinen eikä liiketaloudellinen, kuten kauppatieteellisten tiedekuntien koulutusohjelmissa. Valtiotieteellisessä on matemaattinen painotus koulutusohjelman sisällössä.

Helsingin yliopiston valtiotieteellisten maisteriohjelmien opetus toteutetaan osaksi Hankenin ja Aalto yliopiston laitosten kanssa. Valtiotieteellisen sivulla kerrotaan, että "ekonomistin koulutus Helsingin yliopistossa on sisällöltään matemaattisempi ja kvantitatiivisempi kuin muissa Suomen yliopistoissa, ja voimme tarjota erittäin monipuoliset mahdollisuudet opiskella taloustieteen eri menetelmiä. "

"Tämän vuoksi tutkinto on työelämässä arvostettu, ja huomattava osa meiltä valmistuneista sijoittuukin varsinaisiin ekonomistitehtäviin, jotka edellyttävät hyviä analyyttisia valmiuksia."

Lue lisää valtiotieteellisen ja kauppatieteiden kotisivuilta.

Tositarinoita-blogissa KTM-opiskelija vertailee Turun valtsikan ja kauppatieteellisen opiskelua:

"VTM-puolella tilastollinen ja yhteiskuntatieteellinen osaaminen painottuvat sivuaineiden myötä, meidän KTM-opiskelijoiden vahvuus puolestaan on liikkeenjohdollinen osaaminen ja kielitaito. KTM-puolta voisin suositella niille, jotka eivät ole vielä ihan varmoja tulevasta pääaineestaan, ja joita kiinnostavat muutkin kauppatieteelliset aineet. Jos taloustiede on kiinnostuksenkohteista selkeä ykkönen ja sydän sykkii enemmän yhteiskuntatieteille, kannattaa suunnata VTM-puolelle. Molemmissa tutkinnoissa vaaditaan matemaattista osaamista, mutta pärjätäkseen ei tarvitse olla mikään suuremman luokan savantti. Erot tulevaisuuden työtehtävissä eivät ole automaattisesti kovin dramaattisia, mutta tutkintoja voi toki painottaa haluamaansa suuntaan, etenkin maisterivaiheessa."

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi