Miten syntyvät kaksihaaraiset hiukset?

Miten syntyvät kaksihaaraiset hiukset?

Vastaus

Haaroittumista käsitellään Hiusravintola Uniikin sivuilla niin hyvin, että emme lähde referoimaan tai lyhentelemään tekstiä. Alla lainaus:

"Latvojen haaroittumisen voi aiheuttaa hiusten saama kohtelu. Yleensä hiusten haaroittumista tavataan pitkissä hiuksissa, jolloin hiusten latvoilla voi olla ikää monta vuotta. Jos näinä vuosina hiusten hoitoon ei ole kiinnitetty huomiota tai hiuksia on kammattu / harjattu liian voimakkaasti voi haaroittumista esiintyä. Lisäksi toistuvat kemialliset voimakkaat käsittelyt vaurioittavat hiusta. Hius voi haaroittua useasta kohtaa kasvua latvan haaroittumisen lisäksi. Jos sinulla on haaroittuneita hiuksia, älä nypi niitä tai katko kotisaksilla, näin saat lisää haarahiuksia. Leikkauta hiuksesi ammattilaisella, käytä hiusten vaurioituneisiin kohtiin hoitoainetta, jossa on rakennepaikkaajia ja selvitä hiukset hellästi joko luonnonharjasharjalla tai harvalla kammalla.

Liian voimakkaat tai usein toistuvat kemialliset käsittelyt (permanentit /värjäykset) aiheuttavat hiuksiin myös muita häiriöitä. Joskus hiuksessa on valkoisia pisteitä, josta hius katkeaa. Katkenneeseen kohtaan tulee haarainen pää."

Haaroittuneet latvat ovat hiuksen vaurioituneen suomukerroksen näkyvä merkki, sillä hiuslatva on haljennut kirjaimellisesti kahtia.

Lähteet:
http://www.hiusravintolauniikki.fi/ihojahiussairaudet.php
http://www.niveaformen.fi/grooming-guide/hair.html#/?category=all

Kommentit (0)

Vastauksesi