Miten suurella osalla ihmisiä on jossain kolmesta edellisestä sukupolvesta...

Miten suurella osalla ihmisiä on jossain kolmesta edellisestä sukupolvesta...

Miten suurella osalla ihmisiä on jossain kolmesta edellisestä sukupolvesta ollut mies, joka on elinaikanaan maksanut seksistä, tai nainen, joka on elinaikanaan myynyt seksiä? Voiko osuutta arvioida sosionomian, historian ja tilastomenetelmien avulla? Mikä on osuus Suomessa tai Länsi-Euroopassa? Entä, jos mukaan otetaan neljäs ja viides sukupolvi? Voidaanko riittävällä luotettavuudella laskea, että x % nykyisistä ihmisistä ovat joko seksinostajien tai prostituoitujen jälkeläisiä? Minusta se olisi myönteinen, eettinen ja tasa-arvoa edistävä tiedonjulkaisu, oli x mikä hyvänsä.

Vastaus

Prostituutiota on tutkittu kansainvälisesti paljon. Myös Suomesta löytyy paljon tutkimusta aiheesta. En kuitenkaaan löytänyt tutkimusta jossa olisi esitetty juuri kysymääsi kaltaista tietoa eli arvioitu prostituoitujen tai asiakkaiden määrää suvussa.

Pikaisen prostituutiotutkimuksen selailun perusteella asettamasi kysymys tuntuisi melko vaikealta: usein prostituutiotutkimuksen ongelmaksi mainitaan tiedonsaanti. Esimerkiksi asiakkaiden lukumäärää on vaikea selvittää.

Tässä pari mielenkiintoista nettilähdettä prostituutiosta:

Anna Nieminen ja Päivi Parhi-Riikola: Prostituutio peilaa aikaansa. Julkaistu Tiede-lehdessä 4/2004. Saatavissa:
http://www.tiede.fi/artikkeli/89/prostituutio_peilaa_aikaansa

Pekka Lith: Prostituution arvo jopa parisataa miljoonaa euroa
http://www.stat.fi/tup/tietoaika/tilaajat/ta_08_02_prostituutio.html

Lopuksi vielä maukas kirjavinkki aiheeseen liittyen: mustan katukirjallisuuden klassikko 1960-luvulta, Iceberg Slimin Parittaja on juuri julkaistu suomeksi. http://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb1996217__Sparittaja__Oright...

Kommentit (0)

Vastauksesi