Miten saksalaiset panzerit käynnistettiin, erityisesti Tiger ja Panther?

Miten saksalaiset panzerit käynnistettiin, erityisesti Tiger ja Panther?

Miten saksalaiset panzerit käynnistettiin, erityisesti Tiger ja Panther? Olen nähnyt erään videon jossa Tiger-sarjan tankki veivattiin käyntiin(??)

Lisäksi pari kysymystä Pantteri-tankeista. Oliko Pantterilla mahdollista liikkua ja ampua samaan aikaan? Kuka tuhosi Pantterilla eniten vihollistankkeja ja kuinka monta?

Vastaus

Tiger Tanks at War -teoksen katkelmassa mainitaan näin:
"Tiger Tanks engines started with a 24-volt electric starter or with an inertia starter that operated with either a hand crank or an external starter motor. The Tiger B tank also featured a small gasoline engine for use as a backup starter motor". Eli starttimoottorin lisäksi oli siis mahdollista käyttää kampea käynnistyksessä. Vaikeissa olosuhteissa ominaisuus saattoi olla hyödyllinen.

Sekä Tigerit että Panther-vaunut oli varustettu Maybachin bensiinikäyttöisillä moottoreilla ja mitä ilmeisemmin käynnistys toimi samalla periaatteella.

Sikäli kun alan keskustelupalstoihin voi uskoa, oli saksalaisilla tankeilla mahdollista ampua ajon aikana. Osumatarkkuus ei liene samaa luokkaa kuin paikaltaan ammuttaessa.

Maineikkaimpia saksalaisia panssarivaunutaistelijoita toisessa maailmansodassa olivat Kurt Knispel joka tuhosi 168 tankkia (varmistamattomat mukaan luettuina 195?), Michael Wittmann (138 tankkia), Otto Carius (vähintään 150 tankkia) ja Johannes Bölter (139 tankkia/144?). Lähteistä ei tarkasti käy ilmi millä kalustolla voittojen kokonaismäärä saavutettiin.

Chant, Christopher: World encyclopaedia of the tank (Patrick Stephens, 1994)
http://fi.wikipedia.org/wiki/Panther
http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiger
http://www.achtungpanzer.com/panzerkampfwagen-v-panther-sd-kfz-171.htm
http://www.worldwar2aces.com/
http://www.alanhamby.com/maybach.shtml

http://www.forums.tripwireinteractive.com/showthread.php?t=18975
http://forums.tripwireinteractive.com/showthread.php?p=312614
http://forum.worldoftanks.com/index.php?/topic/30458-the-panzer-ii/

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_World_War_II_Panzer_aces_from_Germany

Kommentit (0)

Vastauksesi