Miten saisin .iso - filen (normaalisti siis useita gigoja) muistitikulle?

Miten saisin .iso - filen (normaalisti siis useita gigoja) muistitikulle?

Miten saisin .iso - filen (normaalisti siis useita gigoja) muistitikulle? Ymmärtääkseni alcohol 120 pros ohjelmalla voi käyttää mount - toimintoa tehdäkseen "feikkiaseman" eli tiedoston joka esittää olevansa fyysinen levy tuosta .iso - filestä, mutta file on edelleen useita gigoja vaikka netistä saamani informaation mukaan sen pitäisi jossain vaiheessa pienentyä merkittävästi. Miten sen saa pienennettyä? Kaikenlisäksi windows väittää ettei levyasemaa voi lukea...Veikkaan että teksti on aika sekavaa ettekä ymmärrä mutta jos saatte vastattua niin kiitos.

Vastaus

Windowsille löytyy monenlaisia virtuaalisia cd-asemia luovia ohjelmia, joilla voi käsitellä .iso image-tiedostoja polttamatta niitä levylle. Eräs käyttökelpoinen ja ilmainen on Magic Disc ( http://www.magiciso.com/tutorials/miso-magicdisc-overview.htm ). Alcohol 120% on olemassa myös ilmaisversio Alcohol 52% ( http://trial.alcohol-soft.com/en/downloadtrial.php ), joka riittää jos tarpeena on pelkkä virtuaaliaseman luominen ja siihten .iso tiedoston mounttaaminen. Näillä ohjelmilla voit mountata .iso tiedoston virtuaaliseen asemaan ja käsitellä sen sisältöjä kuin ne olisivat cd- tai dvd-aseman sisällä olevalla levyllä.

Jos haluat pienentää tiedostojen kokoa ja säilyttää alkuperäisen sisällön siten että se voidaan palauttaa myöhemmin uudelleen, sinun täytyy pakata tiedosto jollain tavalla. 7-Zip ( http://www.7-zip.org/ )ja WinZip ( http://www.winzip.com/index.htm ) ovat suosittuja tiedoston pakkausohjelmia, joilla voi myös jakaa tiedoston useampaan pakettiin. 7-Zip on ilmainen ja open source, WinZip taas shareware ohjelmisto. Useampaan pakettiin jakamisessa on se etu, että siten voit mahduttaa sen pienemmille massamuisteille, esimerkiksi jos käytössä on vain tietynkokoinen muistitikku ja voit muutamalla siirtokerralla siirtää tiedoston toiselle tietokoneelle, ja purkaa sen sitten siellä.

Kommentit (0)

Vastauksesi