miten sairaalamaksuja voisi maksaa siten ettei tieto näkyisi tiliotteessa

miten sairaalamaksuja voisi maksaa siten ettei tieto näkyisi tiliotteessa

Miten sairaalamaksuja tai terveysasemamaksuja voisi maksaa siten, etteivät tiedot näkyisi tiliotteessa, jos sille läheisillä pääsy on, jos sellaiset käynnit haluaisi läheisiltä salata?

4 vastausta

En keksinyt miten maksuja voisi maksaa tililtä, niin etteivät maksut näy tilitiedoissa. Mahdollisuus käteismaksuun taitaa olla hyvin harvinaista. Voisit kuitenkin tiedustella käteismaksumahdollisuutta omalta terveysasemaltasi / sairaalasta.

Kommentit (0)
28.05.201821:48
5467
60

Pankin konttorissa voit maksaa laskuja käteisellä, jolloin maksut eivät myöskään tule näkyviin tiliotteelle. Pankki kuitenkin perii kohtalaisen muikean provision maksusta. (Ks. linkki.) Pitkän päälle käy siis kalliiksi.

Jos maksuja on enemmän, voisi olla helpompaa hankkia itselleen toinen tili, joka on mahdollisesti toisessa pankissa, ja maksaa laskut tältä tililtä. Silloin ne tulevat kyllä tiliotteelle näkyviin, mutta eri tiliotteelle. Siitä voi olla joskus hyötyä.

Kommentit (0)
27.05.201823:42
24392
55

Joissakin kaupungeissa terveyskeskus- ja sairaalamaksuja, sähkölaskuja yms. voi maksaa kyseisen kunnan rahatoimistossa tms. käteisellä. Kysypä omasta kunnastasi.

Kommentit (0)
29.05.201808:45
24392
42

On pankkeja, joissa ei voi enää maksaa käteisellä maksuja. Ei vaikka olisi lasku kourassa. Pitää maksaa tilisiirtoina.Tämän koin viime kesänä Turun Osuuspankissa. Eri pankeilla voi olla vaihtelevia sääntöjä, mutta käteismaksujen vastaanotto on tiukentunut kaikkialla. Ehkä toimii, jos on tuttu asiakas jossain pankissa. Taannoin minulta kysyttiin Hgin OP:ssa, onko minulla käyttöoikeus veljeni tiliin, jolle olin maksamassa tiskillä. Ei ollut, mutta silloin suostuivat sentään ottamaan rahan vastaan. Nyt ei enää käy, ainakin OP:n kohdalla tämä käytäntö on tullut voimaan joskus vuoden 2017 alussa.

Joten tuo toisen tilin hankkiminen olisi varmaan edullisin vaihtoehto, ellei kunnalla ole jotain maksupistettä, jossa asian voi kunnallisten palvelujen osalta hoitaa tiskillä. Silloinkin toki tulisi kuluja verkkopankin ylläpidosta. Jos asia on niin pitkällä, että läheiset tarkistavat kaiken tulevan postin, voi sitä kakkospankkia kieltää lähettämästä tiliotteita.

Ruotsissa joutuivat eräässä kaupungissa antamaan periksi terveyskeskuksessa. Sanoivat siskolle, että ei saa maksaa tk-maksua käteisellä. Sisko otti selvää, että siellä ei ole lakia, joka sallisi tk:n vaatimaan maksut pankin kautta. Joutuivat perumaan sanansa, ja sisko maksaa edelleen käteisellä tk:ssa.

Kommentit (1)
Ai niin, oliskohan kysyjällä ketään luotettavaa ystävää, joka voisi maksaa maksut o... Ai niin, oliskohan kysyjällä ketään luotettavaa ystävää, joka voisi maksaa maksut omalta tililtään ja jolle voisi sitten maksaa takaisin käteiseillä? Tätä noudatin itse kerran kun oli tilanne, että en halunnut tietyn maksun näkyvän tiliotteessani.
29.5.2018 08:59 Lahja Kotka 24392

Vastauksesi