Miten saan kuvan näkyviin sähköpostiin? Kuvat tulevat aina liitteenä.

Miten saan kuvan näkyviin sähköpostiin? Kuvat tulevat aina liitteenä.

Miten saan kuvan näkyviin sähköpostiin? Kuvat tulevat aina liitteenä. Lähettäisin postissani avoimena muitakin kuin "olioita". Vastaanottanut kyllä olen kuvia valmiina ilman latauksia ja tallentamisia. Auttaisiko, jos ottaisi Outlook Express -postin?

Vastaus

Vastausosoitteesta päätellen kysyjän sähköposti on Hotmail. Se toimii internet-selaimella ja internetissä liikkuva tieto on html-muodossa. Kuvien lähettäjän ei kuitenkaan tarvitse rasittaa itseään minkäänlaisella teorialla. Useat ohjelmat hoitavat asian yhdellä komennolla, joka ohjelmasta riippuen on "tallenna webiä varten" tai muu siltä kuulostava. Tämän toiminnon avulla pystyy muuttamaan kuvat sellaiseen muotoon, että ne aukeavat postin viestikenttään.

Kuva, joka tavallisesti on esimerkiksi jpg-muodossa, täytyy siis ennen lähettämistä avata jossakin sopivassa ohjelmassa ja tallentaa "tallenna webiä varten" -komennolla. Kuva on nyt gif-muodossa ja tiedosto pieni. Kuvan värimuoto on rgb. Kovin vaativaan käyttöön kuvista ei ole, mutta ruudulla ja tulostettuina ne näyttävät hyviltä. Erityisen kätevä tämä tapa on silloin, kun vastaanottajan tarvitsee vain nähdä kuva.

Yllä esitetty kiertotie on toiminut Hotmailissa. Se säästäisi postin vaihtamisen vaivalta. Tietotekniikan maailma on kuitenkin kuin rautakauppa. Työkalun valinta riippuu pakin entisestä sisällöstä ja siitäkin, onko asialla Tauno Tavallinen vai Harri Harrastaja. Outlook Expressiä käytetään paljon. Parhaiten sen sopivuus kysyjälle selviäisi, jos joku näyttäisi, miten siinä hoidetaan kuvaliikenne. Samalla voisi kysellä kokemuksia.

Kommentit (0)

Vastauksesi