Miten saan estettyä mainosten tulon sähköpostiini?

Miten saan estettyä mainosten tulon sähköpostiini?

On tosi kiusallista käydä harvoin tarkistamassa postia ja se on kymmenittäin täynnä mainoksia joita en halua! Auttakaa!

Vastaus
28.10.200910:15
23480
110

Suurin osa mainoksista lienee roskapostia, jota lähetetään automaattisesti lukemattomiin sähköpostiosoitteisiin, jotka roskapostia lähettävä ohjelma on kaapannut jostakin. Varmin tapa välttyä roskapostilta on varoa laittamasta sähköpostiosoitetta julkisesti mihinkään – ainakaan sellaisessa muodossa, jota roskapostitusohjelma pystyy automaattisesti hyödyntämään. Sähköpostiosoitteen voi julkisesti laittaa kuvana tai kirjoitettuna siten, että oikea ihminen osaa poistaa osoitteesta ylimääräiset osat, esimerkiksi tyyliin ”nimi.poista.tämä@jotakin.fi” tai kokonaan kirjoitettuna muodossa ”etunimi piste sukunimi ät jotakin piste fi”. Roskapostiohjelmat tuskin osaavat poistaa suomenkielisiä sanoja, kun taas ihmiselle se on helppoa.

Jotkut mainokset saattavat olla siinä mielessä ”oikeita”, että olet kirjautunut johonkin palveluun ja hyväksynyt siellä mainosten lähettämisen. Joissakin palveluissa mainosten lähettäminen saattaa olla oletusarvoisesti päällä, jollei sen sallivasta kohdasta huomaa poistaa ruksia. Kannattaa siis aina olla tarkkana, kun kirjautuu johonkin palveluun, ja erityisesti välttää antamasta sähköpostiosoitetta epämääräisille sivustoille. Varmuuden vuoksi voi vaikka luoda toissijaisen sähköpostiosoitteen, jota voi käyttää palveluihin kirjautumisissa, ja varsinainen sähköpostiosoite kannattaa säästää vain luotettavampaan yhteydenpitoon.

Erilaiset roskapostisuodattimet voivat olla hyödyllinen apu taistelussa mainosviestien tulvaa vastaan. Joissakin sähköpostipalveluissa sellainen voi olla suoraan saatavilla, ja useissa virustorjuntaohjelmissa saattaa olla sellainen lisäosana. Myös täysin ilmaisia roskapostisuodatusohjelmia löytyy esimerkiksi osoitteista:
http://email.about.com/od/windowsspamfightingtools/tp/anti-spam.htm ja
http://www.download.fi/haku/tulokset.cfm?q=roskapostisuodatin

Itse olen todennut Spamihilator-nimisen ohjelman varsin käyttökelpoiseksi. Ohjelmien ongelmana on se, etteivät ne takaa täydellistä turvaa, koska läpi pääsee kuitenkin aina silloin tällöin roskapostia, ja välillä haluttuja viestejäkin jää suodattimeen. Toisaalta ohjelmat eivät välttämättä toimi kaikissa sähköpostiohjelmissa eivätkä taida juuri tukea selaimella luettavia sähköposteja.

Täydellistä keinoa mainosten tulon estämiseen ei ole, mutta edellä mainituilla konsteilla voi ainakin koettaa padota roskapostin tulvaa. Jos mainoksia siitä huolimatta tulvii, voi radikaalina keinona yksinkertaisesti vaihtaa sähköpostiosoitetta ja pitää aikaisempaa parempaa huolta siitä, ettei uusi sähköpostiosoite joudu roskapostittajien haltuun.

Kommentit (0)

Vastauksesi