Miten saada lisättyä kovaa stressiä?

Miten saada lisättyä kovaa stressiä?

2 vastausta

Erikoinen kysymys. Yleensä stressi, etenkin kova stressi koetaan ikävänä ja elämän laatua heikentävänä. Periaatteessa voisi tutkia syitä jotka aiheuttavat stressiä ja sitten hankkia niitä elämäänsä lisää. Tässä voi olla yksilöllistä vaihtelua: toisia stressaavat tietyt asiat pahemmin kuin toisia.

Duodecimin terveyskirjaston mukaan: "Stressillä tarkoitetaan tilannetta, jossa ihmiseen kohdistuu niin paljon haasteita ja vaatimuksia, että sopeutumiseen käytettävissä olevat voimavarat ovat tiukoilla tai ylittyvät".

Syiksi luetellaan mm. alituinen kiire, sopimaton työ tai työttömyys, melu, liiallinen vastuu, perheongelmat tai äkilliset elämänmuutokset. Mitään kovin peruuttamatonta ei kannattane tehdä jos tilapäinen stressin puute vaivaa. Jospa alkuun kokeilisi täyttää kalenteria ylenmääräisillä harrastuksilla. Ottaisi töissä vähän tavallista ennemmän tehtäviä ja velvollisuuksia, jos on työelämässä. MInkä nyt kokee lisäävän stressiä. Liikkeelle sen tavoittelussa voisi lähteä kuitenkin aika varovaisesti.

 

 

Kommentit (0)
08.05.201823:41
27909
70

Anteeksi, hyvä kysyjä, en ole ihan varma, ymmärsinkö, mitä tarkoitit?

Voisiko olla kyseessä adrenaliiniriippuvuus ja extremekokemusten tarve? Kaaosriippuvuus?

Pahoittelen keskimmäisen viitejutun vaikeaa luettavuutta, ainakin minun koneellani tunkee koko ajan mainoksia mukaan. Mutta jutusta löytyy kyllä niitä asioita, joita olin etsinyt.

Kommentit (0)

Vastauksesi