Miten saa muurahaiset pois talosta?

Miten saa muurahaiset pois talosta?

2 vastausta

Pirkan sivuilla on useita vihjeitä muurahaisten karkottamiseksi: "Jos muurahaisia on runsaasti, ne kannattaa poistaa esimerkiksi pölynimurilla. Tämän jälkeen seurataan, mistä muurahaisia taas ilmestyy näkyviin. Ne tulevat yleensä pienistä seinänraoista, ja näihin rakoihin tulisi ruiskuttaa aerosolia. Berner Oy:ltä kerrotaan, että aerosolia ruiskutettaessa tulee käyttää putkisuutinta, jolla torjunta-ainesuihku voidaan kokonaisuudessaan suunnata kulkuaukkoon. Muutaman päivän välein toistuva käsittely on tehokasta. Jos talon rakenteissa majailee suuri muurahaisyhdyskunta, torjunta vaatii kärsivällisyyttä eikä ongelmasta pääse lopullisesti eroon lainkaan. Torjunnan tulee perustua aerosoli-käsittelyihin, mutta apuna voi käyttää myös muurahaissirotetta, -rasioita tai -syöttiä, kunhan niitä ei ripotella koiranne kulkuväylille ja sen ulottuviin. Bernerin Baygon muurahaistorjuntatuotteiden ohella markkinoille on tullut SC Johnsonin Raid-aerosoli, torjunta-aine, -sirote ja -syötti. Maatalouden tutkimuskeskuksella Jokioisilla on kehitetty myös lempeämpiä torjunta-aineita eli eteerisiä öljyjä, jotka karkottavat muurahaiset mutta eivät niitä tapa. Myös muurahaisten kulkutielle siroteltavat suola ja pippuri ovat myrkytön tapa pitää kutsumattomat
vieraat.
Pirkan lukijat ovat lähettäneet myös niksejä muurahaisten torjuntaan. ”Lukija” Helsingistä turvautuu pesupulveriliuokseen, jolla hän pesee lattiat, jääkaapin ja lieden takaosat, muurahaisten tuloaukot ja tarpeen tullen pihankin. ”Sirpa” Pietarsaaresta saa ne vadelmalimonadin avulla. Hän jättää juomaa neljänneksen verran pullon pohjalle ja vetää sormella pullon ulkopintaan limsavanan. Muurahaiset kiipeävät sitä pitkin ylös pulloon, josta eivät enää pääse pois vaan hukkuvat. ”Sinikka” Uusikaupungista sirottelee jauhettua kanelia muurahaisten kulkuväylille ja saa nämä siirtymään muualle. Kaneli ei myöskään aiheuta haittaa koirille eikä kissoille, joten sitä voi huoletta käyttää. Samoin eukalyptus-öljyä, jota ”Airi” Kajaanista tipauttaa muutaman pisara veteen pestäkseen sillä muurahaisten tuloaukot sisältä ja ulkoa. Liuos tehoaa myös hiiriin, jotka eivät siedä eukalyptuksen tuoksua. Myös ”Taina” Imatralta haluaisi karkottaa muurahaiset eukalyptuksella, mutta sitä on vaikea saada. Tähän saakka hän on turvautunut Bernerin Baygoniin ja apteekista saatavaan Baitioniin, joilla hän ruiskuttaa muurahaisten kulkureitit - yhden kerrallaan kotieläinten turvallisuuden vuoksi - kerran vuodessa. Vielä yksi vaihtoehto muurahaisten poistoon on Bernerin Biokill, jota ruiskutetaan parin viikon välein muurahaisten tulosuille ja reiteille. Muurahaiset pois Kangasniemeläisellä lukijalla on ongelmaan pari myrkytöntä niksiä: raparperi ja kaneli. Raparperin lehtiä hän levittelee sisälle muurahaisten kulkureiteille, kanelia taas ripottelee ulos puutarhakalusteiden luo. Ja kas, muurahaiset katoavat ilman, että niiden hävittämisestä on haittaa lemmikkieläimille. Lukija Imatralta kertoo, että myös eukalyptusöljy pitää muurahaiset loitolla."(5/2002)

http://www.pirkka.fi/koti/kysy-maijalta/arkisto/kodinhoito/muurahaiset-j...

Pirkan sivuilla joku toinen on kysellyt kuinka muurahaispesän saa pois kotipihalta. Usein pesä saattaa olla lähistöllä, jos muurahaiset kulkevat talossa:
"Muurahaiskeon ollessa kotipihassa siitä on haittaa niin ihmisille kuin kotieläimillekin. Muurahaiset kulkevat pitkin pihaa puihin, joista ne käyvät keräämässä kirvojen mesikastetta. Lisäksi ne syövät tuho- ja hyötyhyönteisiä. Poluilla kulkevia muurahaisia ei Berner Oy:n asiantuntijoiden mukaan kannata torjua, vaan työ on keskitettävä pesien tuhoamiseen. Pesää hajotetaan aluksi esimerkiksi lapiolla, jotta neste tunkeutuu sen sisälle. Tämän jälkeen se kastellaan pohjaa myöten läpimäräksi veteen sekoitetulla Muurahais-Baygon-liuoksella (150 g/15 litraa vettä). Pesän tuhoaminen kannattaa ajoittaa kesäksi tai syksyksi. Pesää voidaan myös siirtää myöhään syksyllä tai keväällä, mutta se on siirrettävä tosi kauas, sillä muurahaisten polut ulottuvat jopa sadan metrin päähän. Siirtämisen jälkeen pesäjäännökset kastellaan Muurahais-Baygon -liuoksella. Muurahaisten torjunta-aineita myyvät muun muassa rauta-, maatalous- ja päivittäistavarakaupat sekä puutarhamyymälät."
http://www.pirkka.fi/koti/kysy-maijalta/arkisto/puutarha/muurahaiset-pih...

Talon rakenteissa saattaa olla kosteutta, mikäli muurahaiset talossa kovin viihtyvät. Kattorakenteet kannattaa myös tarkistaa. Muurahaiset voivat tehdä pesän jopa kattorakenteisiin. Tuttavien mökillä liikkuva muurahaisarmeija sai selityksensä vuotavasta katosta ja katon rakenteisiin tehdystä pesästä.

Kotipuutarhan keskustelupalstalla keskustellaan aivan aiheellisesti siisteyden puolesta. Muurahaiset tulevat varmasti sisälle, jos sokerikulho jää avoimeksi pöydälle. Ne tulevat myös silloin, jos ne pääsevät helposti sisätiloihin ja pöydän alle on jäänyt hippusia ruuasta. Keskustelusta käy myös ilmi se, että mikäli myrkkyjä käytetään, niiden kanssa tulee olla erityisen varovainen ja pitää huolta siitä, etteivät ja lapset ja koirat pääse myrkyn kanssa kosketuksiin. Muurahaisten ajaminen omalta reviiriltä ei ole helppoa. Jos ne eivät aiheuta kohtuutonta haittaa, kannattaa ensin kokeilla luonnnonmukaisia keinoja kuten kanelia.
http://www.puutarhaliitto.fi/kotipuutarha/keskustelu/viewtopic.php?t=590...

Kommentit (0)
12.09.201316:06
114
112

Muurahaisiakin on joskus mahdoton saada kotikonstein pois. Jos muurahaisongelma on laaja kannattaa suosiolla kääntyä tuholaistorjujan puoleen http://tuholaiset.com/muurahaiset

Kommentit (0)

Vastauksesi