Miten saa hyvän työpaikan käymättä koulua?

Miten saa hyvän työpaikan käymättä koulua?

Vastaus
05.09.201115:37
1652
77

Kylläpä panit kysymyksen. Nykyään hyvän työpaikan saaminen, tai yleensäkin työn saaminen, on vaikeaa ilman peruskoulun jälkeistä koulutusta. Monet pitkälle koulutetut ihmiset sinnittelevät osa- ja määräaikaisissa töissä vuosia.

Miten määritellään hyvä työpaikka – onko kyse vain hyvästä palkasta, vai myös siitä, että saa tehdä kiinnostavaa, itselle sopivaa työtä, jossa voi kehittää taipumuksiaan ja oppia uutta, vai työpaikasta, jossa on kivoja työkavereita ja hyvä ilmapiiri?

Hyväpalkkaisiin töihin ei ymmärtääkseni pääse nykyään mitenkään käymättä kouluja. Eikä enää taida olla mahdollista, että etenisi juoksupojasta toimitusjohtajaksi opiskelematta välillä.

Sinun kannattaa miettiä, missä olet hyvä ja mistä pidät, löytyisikö esimerkiksi harrastuksista mukava opiskeluala. Tai koulun tet-harjoittelusta voit myös saada vinkkejä siitä, millaisessa työssä ja työpaikassa viihtyisit. Myös koulun opo neuvoo, kuten työvoimatoimistokin. Työvoimatoimiston sivuilla voi tehdä suuntaa-antavia ammatinvalintatestejä, alla linkkejä:

testi urasuunnitteluun:
http://www.mol.fi/avo/urasuunnittelu/

ammattikuvauksia:
http://www.ammattinetti.fi/web/guest/etusivu;jsessionid=BE9A4572F4A630BF...

tietoa aloista ja ammattikuvauksia:
http://www.mol.fi/mol/fi/03_koulutus_ura/03_koulutus_ammattitieto/03_amm...

työvoimatoimiston palvelut nuorille:
http://www.mol.fi/mol/fi/00_tyonhakijat/03_nuoret/index.jsp

tietoa koulutuksista ja ammateista:
http://www.opintoluotsi.fi/

Kommentit (0)

Vastauksesi