Miten rohkaistua tekemään aloite seksiin?

Miten rohkaistua tekemään aloite seksiin?

Naisena koen vaikeana aloitteen tekemisen seksiin. Miesystävältäni aloite tulee usein ja seksi on kivaa. Olisi kuitenkin kiva yllättää mies omalla aloitteella ja seksin aikanakin jollain oma-aloitteisella ehdotuksella esim. asennon vaihtaminen.

Miten tätä harjoittelisi? Olen 39 v. eli en mikään nuori tyttönen enää. Ja eikö naisten pitäisi rohkaistua seksissä enemmän ja enemmän keski-iän lähestyessä.

Vastaus
15.02.201815:52
1958
87

On hienoa kuulla, että elät suhteessa, jossa kumppanisi näyttää sen avoimesti, että haluaa sinua ja koet seksinne kivana. Seksistä ja erityisesti omista toiveista puhuminen voi olla todella vaikeaa. Se on myös täysin ymmärrettävää.  Rohkeus aloitteen tekemiseen seksissä tai avoimeen kommunikaatioon ei tule automaattisesti iän myötä. Seksiin liittyvää kommunikaatiota voi ja kannattaakin harjoitella. Kysyt viestissäsi, kuinka harjoitella aloitteen tekemisen taitoja? Ehkä sinun kannattaa pysähtyä miettimään, miksi koet sen vaikeana? Oivaltamalla sen, asiaan on myös helpompi vaikuttaa.

Todennäköisesti kumppanisi kokee tekemäsi aloitteet ja asennon vaihtamiseen liittyvät ehdotukset superkiihottavina. Ehkä voisitte jutella asiasta ja vaihtaa siitä ajatuksia? Ehkä miesystäväsi pystyy kertomaan sinulle toiveistaan, jotka voivat auttaa sinua puolestaan aloitteen tekemisessä. Rohkeus ja rohkaistuminen tulevat pikkuhiljaa, kun positiivisia kokemuksia karttuu ja löytää itselle sopivat sanat tai tavat kommunikoida.

Ehkä voit miettiä jonkun päivän tai illan, jolloin vain päätät tehdä aloitteen. Pohdi tilannetta tai hetkeä, joka on juuri sinulle mahdollisimman rento ja mieluisa. Olisiko esimerkiksi viikonloppuaamut sellaisia? Vai sopiiko teidän elämäntyyliinne seksihetki illalla, nukkumaan mennessä? Tai onko se jokin muu ajankohta? Ehkä voit yllättää puolisosi kuumalla suudelmalla telkkaria katsellessanne? Näin puolisosi saa vihjeen, mitä sinulla on mielessä. Vai liittyisitkö hänen seuraansa silloin, kun hän on suihkussa? Mieti arkeanne ja siihen liittyviä tilanteita, jolloin juuri teille sopiva hetki ja tapa löytynee sieltä.

Asennon vaihtamisessakin voi käyttää sanoja, eleitä tai molempia. Jälleen voisit miettiä sitä, mikä on sinulle ominaista? Sopisiko sinun suuhusi esimerkiksi kommentit: kulta, haluan sut mun päälle? Tai: muru, ota mut takaapäin? Vai haluatko ohjata hellästi kumppanisi käsiä tai päätä tiettyihin osiin kehossasi? Uskon, että löydät juuri sinulle sopivat sanat ja tavat, kun pysähdyt niitä miettimään. Todennäköisesti rakkaasi haluaa antaa sinulle hyviä seksikokemuksia, mutta kukaan meistä ole ajatustenlukija, joten rohkaistu osoittamaan toiveitasi ja halua.

Jos hyvä seksi, seksuaalisuus ja siihen liittyvät teemat kiinnostavat sinua, voisit hyötyä mm. näistä kirjoista:
1) Mitra Vasara: "Seksi ja läsnäolo - opas syvälliseen seksuaalisuuteen" (Basam, 2014) 
2) Minna Oulasmaa & Riikka Riihonen: "Sexfullness - Yhdessä jaettu nautinto" (Docendo, 2017)

Kommentit (0)

Vastauksesi