Miten poistetaan tapetti, joka on laitettu levyseinään?

Miten poistetaan tapetti, joka on laitettu levyseinään?

Miten poistetaan tapetti, joka on laitettu levyseinään? Toisin sanoen seinää ei kai voi kastella, koska pohjalevy voisi imeä vettä ja esim. turvota piloille.

Vastaus

Kysymyksestä ei ilmene tarkalleen millaisesta seinälevystä on kysymys. Mikäli seinä on kipsilevyä ei tapettia pidä poistaa väkialloin, koska kipsilevyn pohjakartonki saattaa myös irrota. Edullisemmaksi ja helpommaksi tulee vetää ohut tasoite paperin päälle ja maalata tai tapetoisa uusi pinta. Jos kipsilevyn kartonki on todella jo revitty piloille ja kipsiä on lähtenyt levystä irti, taitaa olla halvin tapa asentaa remonttikipsilevy vanhan päälle. pelkkää kipsiä ei kannata jättää tasoitteen alle. Se voi halkeilla vähän ja aiheuttaa hiushalkeamia levypintaan.
Tapetin poistamisessa on olennaista myös tapetin laatu. Paperitapettia voi poistaa sivelemällä seinälle laihaa tapettiliisteriä. Se pysyy seinällä paremmin kuin pelkkä vesi ja tapetti vettyy paremmin. Vettymisaika löytyy kokeilemalla, mutta kannattanee odotella ainakin 15 minuuttia.
Muovi- ja kangastapetti kiinnitetään seinään vahvalla muoviliimalla. Sen irroitus ei onnistu helposti vaan tapetinirrotuskone saattaa olla paikallaan. Irrotuskoneita saa konevuokraamoista, ja ne ovat usein eräänlaisia höyrystyslaitteita, ja tarvitsevat piikkirullan avukseen.

Lisää tapetointitietoa:
http://www.asuntotieto.com/20000i_RAKENNUS_JA_REMONTTITIETO/23000i_reisk...
http://www.tapettitalo.fi/kysjavast.html
http://www.rakentaja.fi

Kommentit (0)

Vastauksesi