Miten pitkä aika on Richard Scarry "aja Touhulan läpi tiimalasin aika?

Miten pitkä aika on Richard Scarry "aja Touhulan läpi tiimalasin aika?

2 vastausta

Kysyjä tarkoittaa varmaankin Richard Scarryn Touhula -lautapeliä. Kirjaston lainattava Touhula-peli palautui vastaajan käsiin palvelutiskillä juuri, joten ei kun aikaa mittaamaan. Peliin kuuluvan pienen tiimalasin testimittaus paljasti seuraavan tuloksen. Ensimmäinen "hiekan" valumiseen kulunut aika oli 46 sekuntia. Tiimalasin kääntö, ja kas, toiseen kuppiin lasissa hiekka valui vain 38 sekuntia. Testin toistaminen antoi samat tulokset. Liekö tarkoituksellista? Vai onko peliin kuuluvat tiimalasit valmistettu niin suuripiirteisesti, että valumisajat voivat vaihdella riippuen minkä yksilön käsiinsä saa?

HelMet-kirjastoihin on hankittu kohtuullinen kokoelma lainattavia lautapelejä. Lisäksi joissakin kirjastoissa järjestetään lautapelikerhoja ja -tapahtumia.

 

Kommentit (0)
03.11.201411:44
2
2

Pitipä ihan kellottaa oman pelin tiimalasi. Molempiin suuntiin sain tulokseksi noin 41 sekuntia. Arvelisin, että tuon on tarkoitus olla 45 sekunnin tiimalasi. On yleisesti tunnettu tosiasia, että tuollaiset pikkutiimalasit ovat ajan mittaamisessa erittäin epäluotettavia.

Pelissä toimii muutenkin paremmin joku ajastin, joka piippaa, kun aika loppuu (munakello, tai älypuhelimen ajastinohjelma). Siihen vain ajaksi 45 sekuntia. Piippaava ajastin on siitäkin parempi kuin tiimalasi, että ajan loppumisen huomaa varmasti, ilman että jonkun tarvitsee keskittyä tiimalasin tuijottamiseen.

Kommentit (0)

Vastauksesi