miten pitäisi menetellä jos on kahdessa työpaikassa samanaikaisesti eikä halua...

miten pitäisi menetellä jos on kahdessa työpaikassa samanaikaisesti eikä halua...

miten pitäisi menetellä jos on kahdessa työpaikassa samanaikaisesti eikä halua että veroa menisi liikaa vaan tavallisen verran kuin olisi yhdessä työssä. jos esimerkiksi käyn kahta työtä ja tienaan kuukaudessa 2000e ja annan yhdelle työnantajalle verokortin ja toiselle sivukortin meneekö minulta saman verran veroa kuin jollain joka tienaa 2000e yhdestä työpaikasta vai meneekö minulta veroa enemmän? onko mahdollista saada verotoimistosta kaksi kappaletta verokortista ja antaa kummallekin työnantajalle samanlainen ? onko tämä muka laitonta?

Vastaus

Päätulon verokorttia ei voi antaa kahdelle työnantajalle samanaikaisesti. Se voi olla ainoastaan yhdellä työnantajalla kerrallaan.

Jotkut säännöllisesti useaa työtä tekevät hankkivat itselleen ns. freelancer-verokortin. Verottajan mukaan freelancer-verokortti myönnetään kuitenkin pääsääntöisesti sellaisille henkilöille, joilla on vähintään 4–5 lyhytkestoista työsuhdetta samanaikaisesti.

Voi olla, että sinun tilanteessasi on käytettävä sivutuloverokorttia toisessa työssä ja päätuloverokorttia toisessa. Sivutulon veroprosentti on lähtökohtaisesti korkea, mutta ilmeisesti sitä on kuitenkin mahdollista sovitella, koska tunnut tietävän melko tarkasti, minkä verran tulet vuodessa tienaamaan. Selvitä asia lähimmässä verotoimistossa http://www.vero.fi/?article=3370&domain=VERO_MAIN&path=5,420,672&languag... tai tilaa uusi verokortti soittamalla: http://www.vero.fi/?path=5,420&domain=VERO_MAIN&language=FIN

Lähteitä ja lisää luettavaa:

Verokortit
http://portal.vero.fi/public/default.aspx?nodeid=7988&culture=fi-FI&cont...

Näin maksat vähemmän veroa sivutuloistasi
http://tienaarahaa.eu/2010/nain-maksat-vahemman-veroa-sivutuloistasi/

Kommentit (0)

Vastauksesi