Miten pimeitä elokuiset illat ovat Hollannissa?

Miten pimeitä elokuiset illat ovat Hollannissa?

3 vastausta

Sunrise- ja sunset-sivuston mukaan aurinko nousee Amsterdamissa elokuun 1. päivänä (2019)  klo 6.01 ja laskee klo 21.31. Päivän pituus on 15 tuntia 20 minuuttia.

Elokuun 31. päivänä aurinko nousee Amsterdamissa klo 6.50 ja laskee klo 20.30. Päivän pituus on 13 tuntia 39 minuuttia.

Sunrise- ja sunset-sivusto toimii kahdeksalla kielellä. Hakukone hakee kuun- ja auringonnousun ja -laskun ajat. Hakuehdot valitaan pudotusvalikoista, kaupungin nimi kirjoitetaan hakuruutuun.

 

 

Kommentit (0)
05.06.201918:19
17275
22

Kysyjä ei kysynyt päivän pituutta vaan iltojen pimeyttä. Itse ymmärrän kysymyksen niin että vastauksessa pitäisi olla myös hämärävaiheiden pituus, joka Amsterdamissa on lyhempi kuin vaikka Helsingissä.

Liitteeksi poimin sivun, joka kertoo eri hämärävaiheiden pituudet kaikkina vuodenaikoina. Keskikesällä Amsterdam ei pimene ihan kokonaan, vaan elää yön yli tähtitieteellistä hämärää. Elokuussa onkin sitten jo täysin pimeät yöt.

(Korvaa osoiterivillä maa ja kaupunki, siis "netherlands/amsterdam" -> "finland/helsinki", niin näet että Helsingissä mennään lyhyeksi aikaa nautikaalisen hämärän puolelle, mutta pääosa Juhannusyöstä vietetään porvarillisessa hämärässä.)

Kommentit (0)
05.06.201918:19
74470
15

Lisäyksenä noihin auringonlaskuaikoihin: mitä etelämmäs mennään, sitä lyhyempi on hämärävaihe, eli pimeä tulee paljon nopeammin auringonlaskun jälkeen kuin Suomessa.

Nettisivulla The Photographer's Ephemeris, voi laittaa paikan ja ajan ja ohjelma näyttää auringonnousu- ja laskuaikojen lisäksi hämärän ajat. Civil End on kun katuvalot ja autojen valot on tarpeen, Nautical Endissä näkyy  jo tähdetkin (ellei ole valosaastetta) ja Astro End on täysin pimeä taivas.

Kommentit (0)

Vastauksesi