Miten pdf-tiedoston voi tulostaa netistä?

Miten pdf-tiedoston voi tulostaa netistä?

Aina kun yritän tulostaa netistä jotain, joka on pedf:llä, esim näitä: http://www.mrprintables.com/printable-scrapbook-papers-1.html, ulos tulee vain tyhjät kehykset. Mitä minä teen väärin?

2 vastausta

Tulostukseen liittyvät ongelmat voivat johtua lukemattomista eri syistä. Vika voi olla printterin asetuksissa, tietokoneesi asetuksissa tai ongelma voi olla myös vanhentuneessa Adobe-ohjelmistossa. Ensiksi sinun kannattaisi käydä päivittämässä tietokoneesi Adobe reader:
http://get.adobe.com/fi/reader/

Tämän jälkeen kannattaa käydä tutustumassa Adoben sivuilla oleviin pdf-tulostuksen ohjeisiin:
http://helpx.adobe.com/fi/acrobat/kb/troubleshoot-pdf-printing-acrobat-reader.html

Kommentit (0)
30.08.201308:41
16761
72

Tietokoneita ja niiden ohjelmia koskevia kysymyksiä ei pitäisi koskaan jättää vain asiantuntijoiden vastattavaksi, tietokonenörttien antamat vastaukset kun olettavat kysyjänkin tuntevan alan knopit ja terminologian. Tavikselle jonkin ohjelmistovalmistajan neuvot ovat hepreaa. Tässä tapauksessa Adoben sivu on kylläkin suomeksi, mutta veikkaan sen sitli olevan hyödytön. Yritän (taviksena) antaa muutaman selkokielisen (toivottavasti) vinkin.

Huonoin vaihtoehto tässä tapauksessa on selaimen omaa Tulosta-toimintoa käyttäen. Selain on siis se ohjelma, jolla käytät nettiä: Firefox, Explorer, Chrome tms. Tulostus löytyy ylärivistä vetovalikosta, mutta internetsivujen tulostuksen helppous vaihtelee kovasti. Tällaisissa tapauksissa käy usein juuri niin, että sivu on tyhjä tai siinä on selaimen kehykset tai kuvion koko ei ole haluttu, esim. nyt A4.

Sivun tekijä on näköjään ottanut tämän huomioon - kuviosivulle päästyäsi (klikkasithan "A4"!) huomaat oikeassa alanurkassa symboleja, joista kaksi oikeanpuoleisinta auttaa:

- äärimmäinen oikealla avaa tulostettavaksi juuri tämän kuvion ilman selaimen kehyksiä; jos tämä ei toimi, sinun luultavasti pitää mennä tuonne Adoben sivuille tarkistaaksesi ko. ohjelman päivityksen (uuden version latauksen ja asennuksen omalle koneelle voi tehdä uskoakseni vaaratta). Jos joudut pois suomenkielisiltä sivuilta, kokeile hakua "Check Adobe reader update".

- toinen oikealla tallentaa pdf-tiedoston omalle koneellesi, valitsemaasi kansioon (oletusarvona yleensä "Lataukset").

Tilanteessa, jossa noita sivuston laatijan luomia apuja ei ole olemassa, kuvan (jpg, pdf, tiff jne.) saa netistä omalle koneelleen kahdella tavalla: 1) selaimen valikosta löytyy käsky "Tallenna tiedosto omalle koneellesi" tms. tai

2) kaikkein helpoimmin tarttumalla hiirellä (eli tarkemmin sillä ruudulla näkyvällä kursorilla) kuvaan ja "raahaamalla" sen sivustolta oman koneen työpöydälle tai työpöydällä olevaan kansioon.

Kun kuvatiedosto on omalla tietokoneella (se kannattaa usein nimetä uudelleen, jos alkuperäinen nimi ei ole selkeä), sen voi tulostaa kahdella tavalla: 1) koneen omalla Esikatselu-ohjelmalla - joka aukeaa, kun kuvatiedosto on auki - Tulosta-käskyllä; se Esikatselu taas aina tarvitsee tulostimesi tiedot, jotka koneesi saa laitteen mukana tulleelta cd-levyltä eli Ajurilta. Ja vielä

2) printterin (ainakin Epsonin ja HP:n) mukana tulleella ohjelmistolla, joka on monipuolisempi kuin tietokoneen Esikatselu.

Onnea matkaan!

 

Kommentit (0)

Vastauksesi