Miten paritus ja aikuisviihde eroavat toisistaan?

Miten paritus ja aikuisviihde eroavat toisistaan?

Miten paritus ja aikuisviihde eroavat toisistaan? Kyse molemmissa on, että pyritään organoisoidusti saamaan rahaa, eikä toimita yksinäisesti? Eivätkö ne ole käytännössä samoja asioita?

Vastaus

Tutkija Anna Kontula sanoo Prostituutio Suomessa -tutkimuksessa: ”Seksuaalipalvelut on määritelty rikoslaissa parituksen yhteydessä. Määritelmä ei ole aivan selvä, mutta sen on tulkittu tarkoittavan ainakin emätinyhdynnän, anaaliyhdynnän, suuseksin tai sukupuolielimeen kohdistuvan eroottisen hieronnan tai koskettelun tarjoamista kaupallisina palveluina. Näin prostituutiopalveluiksi luetaan paitsi perinteinen päiväkahviseura, myös esimerkiksi intiimihieronta.”
http://www.salli.org/info/bib/ak2005.pdf

Aikuisviihde – jos sellaiseksi luetaan esim. Internetin, elokuvien ja muiden julkaisujen kautta levitettävä porno ja eroottinen materiaali – eroaisi edellisen määritelmän kautta tulkittuna paritukseksi laskettavista seksipalveluista ainakin siinä, että aikuisviihteen esittäjän ja kuluttajan välillä ei ole suoraa fyysistä kontaktia.

Mainittakoon vielä, että suomalainen prostituutiolainsäädäntö perustuu abolitionistiseen ajatteluun, jossa seksipalvelujen myyminen ja ostaminen ovat sallittuja, mutta toisen prostituutiosta hyötyminen kriminalisoitu.
http://www.salli.org/info/bib/ak2005.pdf

Laki parituksesta löytyy Finlexistä rikoslain 20. luvusta, pykälät 9 ja 9 a:
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001?search%5Btype%5D=...

Kommentit (0)

Vastauksesi