Miten paljon (nettiliittymän) 4 gigaa kuukaudessa käytännössä on?

Miten paljon (nettiliittymän) 4 gigaa kuukaudessa käytännössä on?

Mihin se oikeastaan riittää? Jos vaikka tabletti on päällä jatkuvasti, mutta sitä varsinaisesti käytetään vain muutama tunti viikossa, miten paljon siihen kuluu? Kuuden euron kuukausihinta houkuttaa, mutta kun ei ole mitään käsitystä siitä, mitä sillä saa... Mainoksessa sanottiin, että jos katsoo paljon videoita, kannattaa hankkia rajaton netti. Liittymä tulisi iäkkään äitini tablettiin, hän katsoo sillä sähköpostit, lukee joitain verkkolehtiä, käyttää whatsapp:ia ja pelaa myös jotain bubble shooterin tyylisiä pelejä netissä, mutta tabletti on koko ajan päällä. Riittäisiköhän tuo 4 gigaa?

2 vastausta

Jos kysymyksessä on rajoitettu datapakettin kuukausimaksulla, kannattaa tarkistaa, paljonko ylimääräinen datankäyttö maksaa. 6 euroa kuukaudessa kuulostaa halvalta, mutta jos 4 gigan rajoitettu datankäyttö ylittyy, operaattori perii todennäköisesti lisämaksua.

Velottaako operaattori ehkä myös erikseen puheajasta ja/tai tekstiviesteistä?

Neljä gigaa kuulostaa aika vähältä, jos nettiä käyttää monipuolisesti. Eniten dataa hupenee videoihin, mutta sovellukset kuluttavat dataa myös, jos nettiyhteys on päällä. Sähköpostin käyttö ei sinänsä kuluta paljon, mutta esim. pelien pelaaminen voi kuluttaa.

Tärkeintä on miettiä ennakkoon, rajautuuko netinkäyttö todella 4 gigaan vain ylittyykö se helposti?  Tuleeko rajaton netti pidemmän päälle halvemmaksi kuin ensin halvalta kuulostava rajattu yhteys? Jos 4 gigan käyttö helposti ylittyy, kannattaa ehkä valita rajaton netti, koska sitä voi käyttää ilman käyttökattoa.

 

 

 

 

Kommentit (0)
14.11.201721:25
77920
60

Linkeissä esimerkkejä datan kulutuksesta, koita niiden perusteella arvioida äitisi datan tarve.

Kommentit (0)

Vastauksesi