Miten pääsen juttelemaan ravitsemusterapeutin kanssa? Terveyskeskuksenko...

Miten pääsen juttelemaan ravitsemusterapeutin kanssa? Terveyskeskuksenko...

Miten pääsen juttelemaan ravitsemusterapeutin kanssa? Terveyskeskuksenko kautta? Missä kaikissa asioissa ko. ammattilainen osaa neuvoa ja maksaako hänen palvelut?

Kiitos hyvistä vastauksistanne!

Vastaus

Ravitsemusterapeutit ovat terveellisen ruokavalion sekä sairauksien hoidon ja ehkäisyn lähettiläitä. Sillä, mitä ja miten suuhunsa laittaa, on ravitsemusterapian näkökulmasta paljonkin merkitystä ihmisen hyvinvoinnin kannalta. Terapeutit neuvovat ihan ruokalautasen tasolla, miten voit edistää hyvää oloa. Elämäntavan remontointia voidaan muutenkin tukea ja siihen kannustaa.

Terapeutin osaamista voit hyödyntää esimerkiksi näissä ongelmissa: korkeat veren rasva-arvot, kohonnut verenpaine, painonhallinta (niin ylipainoisilla kuin alipainoisilla), diabetes, keliakia ja muut ruoansulatuksen häiriöt, allergiat, syömishäiriöt, kasvisruokavalio ja ruokahaluttomuus.

Ravitsemusterapeutteja työskentelee esimerkiksi terveyskeskuksissa, sairaaloissa, kuntoutuskeskuksissa ja työterveyshuollossa. Näille vastaanotoille taitaa vain päästä vasta lääkärin tai hoitajan lähetteen kanssa ja hyvinvoinnin erikoisosaamista vaativissa tapauksissa. Kaikilla kunnilla ei edes ole tarjota tällaista palvelua.

Neuvontaa ja elintapojen suunnittelua antavat myös yrittäjinä toimivat terapeutit. Heidän vastaanotolleen voit päästä esimerkiksi ottamalla yhteyttä lääkäriaseman ajanvaraukseen. Nyt et tarvitse mitään lähetteitä, mutta neuvoja saa tietysti vain maksua vastaan. Tarkista silti ihmeessä, olisiko oman paikkakuntasi yksityisissä lääkärikeskuksissa mahdollista saada ruokahuoltoa.

Terapeutteja voidaan muuten kutsua myös tittelillä ravitsemussuunnittelija.

Ravitsemusterapeutin työnkuva:
http://www.morning.fi/extra/tulevaisuuden_tyot/professionaali/ammatti.ph...
http://uusikaupunki.fi/template_1.asp?id=87

Ravitsemusterapeuttien yhdistyksen kotisivut:
http://www.ravitsemusterapeuttienyhdistys.fi/index.php

Yhdistys ylläpitää asiantuntijarekisteriä, josta löydät terapeuttien yhteystietoja kunnittain ja toimialoittain:
http://www.ravitsemusterapeuttienyhdistys.fi/asiantuntijarekisteri.php
>valitse toimialaksi terveydenhuolto, jos haluat käyttää kunnallisia palveluita. Terapeuttien tietoihin on listattu heidän erityisiä osaamisalojaan, esimerkiksi diabetes tai painonhallinta.

Kuinka pääsen terapeutin vastaanotolle:
http://www.ravitsemusterapeuttienyhdistys.fi/jasenet.php

Kommentit (0)

Vastauksesi