Miten pääsee Tanskan lääkikseen? Käsittääkseni koulutus on ilmaista, eikä ole...

Miten pääsee Tanskan lääkikseen? Käsittääkseni koulutus on ilmaista, eikä ole...

Miten pääsee Tanskan lääkikseen? Käsittääkseni koulutus on ilmaista, eikä ole pääsykoetta. Entäs Latvia?

2 vastausta

Tanskassa lääkikseen pyrkivältä opiskelijalta vaaditaan tanskan kielen taito, ja hän joutuu osoittamaan sen kielikokeessa. Vaihto-opiskelijat voivat osallistua englanninkielisiin kursseihin. Niitä on kuitenkin tarjolla vain rajoitetusti. Normaalin lääkärikoulutuksen hankkiminen edellyttää tanskan kielen taitoa.

Tietoa Tanskassa opiskelemisesta: http://home.cimo.fi/oppaat/perustieto/tanska.pdf (valitse sivupalkista korkeakouluopintoja koskevat kohdat)
Kööpenhaminan yliopiston terveystieteiden tiedekunnan verkkosivut:
http://healthsciences.ku.dk/education/fullprogrammes/ (lääkäriksi opiskelevien kielitaitovaatimuksista)
http://healthsciences.ku.dk/education/admission/ (pyrkiminen)

Latviassa yliopisto-opetus on maksullista. Lääketieteen opinnot voi suorittaa kokonaan englanniksi; suullinen ja kirjallinen englannin taito on tarpeen. Latvian kieltä on myös opittava niin paljon, että pystyy koulutuksen myöhemmissä vaiheissa keskustelemaan potilaiden kanssa.

Tietoa Latviassa opiskelemisesta:
Latvian yliopiston lääketietellisen tiedekunnan verkkosivut http://www.lu.lv/eng/faculties/fm/
Latvian yliopiston maksut http://www.lu.lv/eng/istudents/degree/fees/full-time-degree-studies/
Tietoa ulkomaisille opiskelijoille http://www.lu.lv/eng/istudents/degree/
Lääkäriksi Latviassa -sivusto http://www.laakariksilatviassa.com/ (Etusivu-linkin takana on runsaasti tietoa esimerkiksi pääsyvaatimuksista ja pyrkimisestä; napsauta muitakin yläpalkin linkkejä)
Edelliseen sivustoon liittyvä verkkokeskustelu https://epione.fi/alyvuoto/index.php?action=printpage;topic=8432.0

Toinen verkkokeskustelu lääkäriksi opiskelemisesta ulkomailla: http://www.studentum.fi/forum/Laeaekaerikoulutus_ulkomailla__f382.html

Emme pysty menemään takuuseen keskustelujen sisältämistä tiedoista. Tutki sivuja ja ole kriittinen. Toisaalta niistä voi hyvinkin olla sinulle apua.

Kommentit (0)
09.01.201722:46
1000
101

Kysymys esitettiin jo kauan aikaa sitten, mutta lisätiedosta ei ehkä ole tässä asiassa haittaa. 

Monissa maissa voi nykyään opiskella lääkäriksi ja hammaslääkäriksi englannin kielellä. Puolan lääkärikoulutus on tunnetusti korkeatasoinen. Pääsykoetta ei  ole, mutta jatkossa vaatimukset ovat korkeat. Puolaa ei tarvitse osata. Koulutus ei ole ilmainen. Toisaalta Puolassa on todella halpaa asua. Ainakin täältä Ruotsista saa opintolainaa Puolassa opiskelua varten. Monet ruotsalaiset ovat opiskelleet lääkäriksi Puolassa ja palanneet valmistuttuaan Ruotsiin. Myös Romaniassa voi opiskella englanniksi. Tämän koulutuksen tasosta minulla ei ole tietoa. 

Uskoisin, että lukion ruotsin hyvällä menestyksellä läpikäyneet selviävät Tanskan lääkärikoulutuksesta siinä missä ruotsalaisetkin. Ruotsalaisellekin puhutun tanskan ymmärtäminen on alussa vaikeaa. 

Se, että pääsykokeita ei ole, tarkoittaa yleensä, että hyvin suuri osa opinnot aloittaneista putoaa melko pian pois. Esim. Puolassa lääketieteen  opinnot englanniksi aloittaneista valmistuu vain 1/3. 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi