Miten pääsee suurlähettilääksi ja mitä ne oikeastaan tekee

Miten pääsee suurlähettilääksi ja mitä ne oikeastaan tekee

Vastaus

Wikipedia määrittelee suurlähettilään tehtävän seuraavasti:

” Suurlähettiläs on valtion toisessa valtiossa, toiselle hallitukselle tai kansainvälisessä järjestössä ylläpitämän diplomaattisen edustuston johtaja. Hänen päätehtävänsä on hoitaa lähettäjävaltion suhteita vastaanottajaan. Yleensä suurlähettilään asemapaikka on valtion pääkaupunki. Muissa kaupungeissa sijaitsevien edustustojen johtajia kutsutaan konsuleiksi. Yleensä vastaanottajavaltio antaa suurlähettilään käyttöön alueen, jota kutsutaan suurlähetystöksi sekä tälle henkilökuntineen diplomaattisena koskemattomuutena tunnetun suojan isäntävaltion laeilta”.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Suurl%C3%A4hettil%C3%A4s

Ulkoministeriö rekrytoi työntekijöitä pääasiallisesti kahden yhteishaun kautta: kansainvälisen asiain valmennuskurssin (KAVAKU) ja toimistosihteerien perehdyttämiskurssin (TOIVI) kautta. Jos tähtäät suurlähettilääksi, sinun on syytä pyrkiä KAVAKU:lle.

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=15192&contentlan=1&c...

Valintaprosessi on monivaiheinen ja sisältää eri hakuvaiheisiin päässeiden kohdalla muun muassa yleistietokokeen sekä psykologiset testit. Viime vuosina hakijoiden kokonaismäärä on ollut yli 800, kurssille on hyväksytty noin 30 hakijaa.

http://formin.finland.fi/public/?contentid=52972&contentlan=1&culture=fi-FI

Hakijoilla on takanaan korkeakouluopinnot, "monilla useampiakin suoritettuja loppututkintoja", kertoi tuttu Ulkoministeriön virkamies.

Kommentit (0)

Vastauksesi