Miten onnistuisin poistamaan itsepintaiset etiketit lasipurkeista?

Miten onnistuisin poistamaan itsepintaiset etiketit lasipurkeista?

Miten onnistuisin poistamaan itsepintaiset etiketit lasipurkeista? Kierrätän purkkeja tehdessäni hilloja näin syksyisin. Joistakin purkeista ne irtoaakin mutta eräistä niitä ei saa pois itkemälläkään. Ne myös takertuvat astianpesukoneen siivilöihin, joista niiden irroittaminen on myös perin vaivalloista.

Olisin neuvosta kovin kiitollinen.

Vastaus

Marttojen kotisivuilla neuvotaan teippi-, tarra- ja liimalapputahrojen poistamisessa käyttämään ruokaöljyä. Marttojen sivuilta löytyy myös keskustelupalsta, jossa sivujen lukijat keskustelevat ja suosittelevat omia vinkkejään tarrojen poistoon. Tässä muutama keino tai vinkki, jolla palstan lukijat ovat onnistuneet saamaan tarrat irti:

- liotan yön yli kuumassa vedessä, johon on lisätty astianpesuainetta
- nestemäisellä Vimillä, kuumalla vedellä ja hankaussienellä
- liotan ensin vedessä, sitten rapsutan veitsellä, juuresharjalla, perunankuorimaveitsellä ja liotan vielä uudelleen
- pesuainetta tarran päälle, anna vaikuttaa 5 minuuttia ja rapsuttele jollain välineellä pois (muovinen kertakäyttöveitsi on hyvä)
- raaputa ensin mekaanisesti irtoava paperi pois, laita kynsilakan poistoainetta ja hankaa vanulapulla, tämän jälkeen pese ruokaöljyllä ja hankaussienellä ja viimeiseksi pese vielä tiskiaineella. http://www.martat.fi/keskustelu/ruokanurkka/?x33064=219086

Tarrojen poistamista varten on kehitetty myös oma aineensa Label Off 50.
http://www.crcind.com/csp/web/ProdDisp.csp?lng=9&country=FI&product=LABE...

Kommentit (0)

Vastauksesi