Miten olisi helpointa ilmoittaa avopuolisolle tms.

Miten olisi helpointa ilmoittaa avopuolisolle tms.

Miten olisi helpointa ilmoittaa avopuolisolle tms. säädölle, että se on nyt ohi, en jaksa enää kanssasi.

Vastaus

Valitse sopiva hetki. Kummallakin pitää olla tarpeeksi aikaa. Suhteen päättyminen on iso asia, jota ei voi hoitaa tuosta vain. Jätetty osapuoli tarvitsee ehkä lisäksi aikaa koota itsensä, ennen kuin hän joutuu lähtemään töihin tai muualle, missä täytyy hallita tunteensa.

Sano, että haluat keskustella. Sitten avaat suusi ja kerrot kumppanillesi rauhallisesti ja selkeästi, että et halua enää jatkaa suhdettanne.

Ole ystävällinen. Nyt tuntuu, että et jaksa hänen kanssaan, mutta suhteenne alussa valitsit hänet. Siksi hän ansaitsee kunnioituksesi, ellei ole tehnyt jotain asiallisesti ottaen roistomaista.

Se, mikä tuntuu helpoimmalta nyt, ei välttämättä ole helpointa jälkeenpäin. Tämä seurustelusuhde / avoliitto pysyy aina osana elämänhistoriaasi. Ei ole mukavaa tajuta myöhemmin, että hoiti suhteen päättämisen nololla tavalla.

Ole rehellinen. Jos kumppanisi kysyy, miksi haluat erota, hänellä on oikeus tietää syy. Ainahan syytä ei osaa muotoilla kovin selkeästi, mutta aiheesta voidaan keskustella. Kerro myös, jos sinulla on toinen.

Mikäli ajattelet, että et halua tulevaisuudessa olla ystävä kumppanisi kanssa, kerro sekin. Silloin hän tietää, mitä on odotettavissa.

Suhteen päättyminen on kriisi. Muutoksen hyväksyminen ja siitä toipuminen kestää. Kaikki käy kuitenkin helpommin ja nopeammin, kun et tässä vaiheessa pakene tilannetta. Käytä niin paljon aikaa ja energiaa kuin reiluun menettelyyn tarvitaan.

Avoliitto päättyy, kun avopuolisot muuttavat erilleen asumaan.

Kumpikin saa pitää oman omaisuutensa. Yhteinen omaisuus on yhteistä, kunnes sen jakamisesta on sovittu. Avoliiton päättyessä kumpikin vastaa omista veloistaan. Yhteisesti tehdystä velasta vastataan eron jälkeenkin yhdessä.

Lakitietoa lyhyesti: http://www.oikeus.fi/41244.htm

Kommentit (0)

Vastauksesi