Miten nopeasti kirjeposti on perillä Suomessa?

Miten nopeasti kirjeposti on perillä Suomessa?

Mikä Suomessa tällä hetkellä on kirjepostin perillemenon tavoite tai viimeistään-kesto, miten monen arki/yön yli sen tulisi olla perillä; x Economy- eli hidas posti? x Priority- eli normaali kirjeposti?

3 vastausta

Kotimaan lähetyksissä tavallinen kirje jaetaan vastaanottajalle 1 - 2 päivässä. Pikakirje toimitetaan perille seuraavaksi työpäiväksi (myös tiistaisin).

Kommentit (0)
07.11.201714:21
71154
38

Laatustandardissaan Posti kuitenkin kertoo, että "kirjelähetykset kotimaassa jaetaan siten, että 50% on perillä jättöpäivästä lukien neljäntenä ja 97% viidentenä arkipäivänä".  Montakohan prosenttia lähetyksistä tuohon 1-2 päivään mahtuu...

Kommentit (0)
07.11.201714:17
24533
8

Kotimaan osalta ei enää ole olemassa priority- tai economy-postia.

Ulkomaille on vielä olemassa economy-luokka, mutta kukapa haluaisi lähettää vaikkapa Espanjaan economy-postia, kun prioritykin kestää viikon matkalla.

Kaikki menee siten kuin menee, vaihtelevasti.

Tiistaisin ei enää jaeta tavallista postia, ainakaan täällä Turussa. Eikä ilmeisesti Oulussakaan. Niinpä Ouluun perjantaina postitettu kirje saattaa olla perillä vasta seuraavana keskiviikkona. Toisinaan jopa torstaina.

Kotkassa kuulemma jaetaan posti kolme kertaa viikossa. Siellä supistukset alkoivat jo aiemmin kuin muualla. Vaihtelua on. 

Kommentit (0)

Vastauksesi