Miten mm. natsien käyttämä syanidi-kapseli pystyy tappamaan ihmisen parissa...

Miten mm. natsien käyttämä syanidi-kapseli pystyy tappamaan ihmisen parissa...

Miten mm. natsien käyttämä syanidi-kapseli pystyy tappamaan ihmisen parissa sekunnissa? Ei vain elokuvissa, vaan ihan dokumenteissakin puhutaan että kapselia purtaessa ihminen kuolee melkein silmänräpäyksessä. Mietin vain miten myrkky pystyy kulkemaan niin nopeasti elintoimintoja ylläpitäviin elimiin esim. sydämeen tai aivoihin?

Vastaus

"Liukoiset, syanidi-ioneja vapauttavat syanidit ovat myrkyllisiä ihmiselle. Vapaat syanidi-ionit ovat myrkyllisiä eläinsoluille. Niiden myrkyllisyys perustuu solujen mitokondrioiden matriiseissa membraanin pinnalla olevien protonipumppujen inhiboimiseen, jolloin solujen energiametaboliaa ylläpitävä oksidatiivinen fosforylaatio estyy." Näin Wikipedia.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Syanidi

"Tappava annos on aikuisella noin 100 - 300 mg. Suurten annosten nielemisestä seuraa nopea tajuttomuus, rajuja kouristuksia ja hengityspysähdys. Jos annos on pienehkö, vakavat vaikutukset voivat viivästyä jopa tunteja." Näin Työterveyslaitos.
http://www.ttl.fi/ova/kaliumsy.html#ots2

Yahoo Answers antaa tiedon, että kuolema tulee samalla tavalla kuin tukehtumalla, max 3 min. http://uk.answers.yahoo.com/question/index?qid=20070510075029AAve6OP

Kokonaisuus tästä muodostunee niin, että tajuttomuus ja hengityshalvaus seuraavat välittömästi, kuolema viivyttelee hetken aikaa.

Kommentit (0)

Vastauksesi