Miten menetellä muhkea-äänisten henkilöiden kanssa avokonttorissa? (Häiritsee!)

Miten menetellä muhkea-äänisten henkilöiden kanssa avokonttorissa? (Häiritsee!)

2 vastausta

Olisikohan vastamelukuulokkeet hyvät tähän tilanteeseen? Niiden kerrotaan vaimentavan erityisen hyvin melko matalataajuisia ääniä.

Kommentit (0)
22.10.201820:05
21869
38

En ole kysyjä, mutta jos olisin vielä töissä, joutuisin varmaan kysymään samaa.
Miten vastamelukuulokkeiden kanssa menetellään, jos pitää esim. puhua puhelimessa?
En ole koskaan moisia edes nähnyt, ja sen perusteella, mitä luin Wikistä, en edes haluaisi nähdä puhumattakaan että joutuisin sellaisia pitämään.
En kuuntele normaalisti töitä tehdessäni musiikkia, enkä haluaisi joutua pakolliseksi kuuntelijaksi. Ja minua häiritsee äänekäs puhe samassa tilassa, jossa oleskelen.

Viitaten erääseen aikaisempaan kysymykseen, joka koski musiikkia terveyskeskuksessa, kysyn jälleen, joskin teoreettisesti: miksi ne, jotka tavalla tai toisella meluavat, saavat jatkaa toimintaansa,
ja ne, jotka siitä kärsivät, joutuvat keksimään kaikenlaisia vippaskonsteja selviytyäkseen.  

Eräällä työpaikallani oli tekstinkäsittelijä, joka sanoi, että ei pysty tekemään töitä, ts. kirjoittamaan puhtaaksi tekstejä, ellei saa kuunnella radiota samalla. Hänelle ilmoitettiin, että hän ei saa pitää radiota auki, koska se paitsi häiritsisi toisia työntekijöitä samassa tilassa, myös kuuluisi asiakkaille. Hän käytti siitä lähtien kuulokkeita, ja muut saivat olla rauhassa. Tämä oli tosin varsin itsenäinen ratkaisu, joka kyseenalaistettiin heti, kun vastaavaa haluttiin muuallekin.

Eri asia tietysti on se, jos ne muhkeaääniset (mikä ihana sana!) puhuvat keskenään tai asiakkaille. Tai puhelimeen. Mitä enemmän paikalle keksitään häivyttävää hälyä, sitä enemmän joutunevat puhujat lisäämään volyymiä. Entäs sitten?

 

 

 

Kommentit (1)
Vastamelu on hankala termi, ja vaikka asia on wikisivulla selitetty ihan hvin, sitä on si... Vastamelu on hankala termi, ja vaikka asia on wikisivulla selitetty ihan hvin, sitä on silti vaikea ymmärtää, että toisen äänen lisääminen voisi olla hyvä asia. Kyse kuitenkin on systeemistä joka ihan oikeasti vähentää korvaan kulkeutuvaa ääntä, ei lisää sitä. Minulla on ollut kännykän kuuloke, jossa oli vastamelutoiminnallisuus valinnaisena, ja se todella hiljensi ympäristön ääniä merkittävästi. Mielelläni käyttäisin sellaisia kuulokkeita äänekkäässä ympäristössä. Ne eivät estä puhetta kuulumasta, ne vain sulkevat pois yleishälinän ympäriltä. Mutta totta on sekin että mieluummin vähentäisi ääntä sen lähteellä.
22.10.2018 20:30 Telttu Ella 14201

Vastauksesi