Miten mahdollistuvat kännyköiden puhelut ulkomaille?

Miten mahdollistuvat kännyköiden puhelut ulkomaille?

2 vastausta

Toimivat yhteydet mahdollistavat puhelut myös ulkomaille. 3G-tekniikka mahdollistaa liikkuvuuden eri operaattoreiden verkkojen ja eri maiden välillä. Tekniikka mahdollistaa myös käyttö- ja laskutustietojen vaihtaminen eri operaattoreiden välillä

Kommentit (0)
26.08.201319:38
77369
10

Vaikka 3G- (ja muutkin langattomat) tekniikka mahdollistaa liikkuvuuden, niin ei ne puhelut ulkomaille 3G-tekniikalla mene vaan ihan samalla lailla kuin ennenvanhaan lankapuhelimista: kännykkäpuhelu yhdistyy kotimaiseen keskukseen ja ulkomaanpuhelun kyseessäollessa se yhdistetään lankaverkkoa (maa- ja merikaapelit, joskus harvoin satelliitit) pitkin ko. ulkomaan keskukseen ja sieltä edelleen vastaanottajalle, tarvittaessa matkapuhelinverkkoon.

Näin tapahtuu vaikka soittaisi Torniosta joen yli Haaparantaan, ellei valitse Ruotsin matkapuhelinverkkoa.

Kommentit (1)
Kännykkäpuhelu kulkee siis aina radioaalloilla vain lähimmän tukuaseman vastaanottoant... Kännykkäpuhelu kulkee siis aina radioaalloilla vain lähimmän tukuaseman vastaanottoantenniin asti, joka on yleensä vain muutaman kilometrin päässä (muistaakseni suunnilleen 40km on teoreettinen maksimi). Tukiasemien antennit sijaitsevat yleensä niissä ristikkorakenteisissa mastoissa, joita näkee usein maanteiden varsilla. Tukiasemalta puhelu kulkee Köpin selittämällä tavalla lähinnä puhelun vastaanottajan kännykkää olevalle tukiasemalle ja sieltä loppumatkan radioaaltoina vastaanottajan kännykkään. Kännykät lähettävät tiedon omasta sijainnistaan puhelinverkon hallinnan tietokoneille jo etukäteen, joten puhelun tullessa verkko tietää, mille tukiasemalle se pitää ohjata. "Langaton" puhelintekniikka ei siis olekaan niin langatonta, kuin ehkä päällepäin saattaa näyttää.
26.8.2013 23:04 Hessu Höpö 8131

Vastauksesi