! Miten määritellään "miestyöpäivä" tai yleensä työpäivän pituus?

! Miten määritellään "miestyöpäivä" tai yleensä työpäivän pituus?

Moi!!
Miten määritellään "miestyöpäivä" tai yleensä työpäivän pituus? Onko siihen olemassa jonkinlaista yleispätevää ohjetta esim. yksi päivä on 7,5 tuntia? Käytännön ongelma: jos työntekijöitä on 20 ja heidän yhteensä tekemä työ on 616 työpäivää, niin miten tämä työpäivien määrä määräytyy, vai onko se yksilöllinen ja lasketaan jokaisen kohdalta erikseen ja lasketaan yhteen ja saadaan näin kokonaismäärä?

Vastaus

Henkilötyöpäivä (aikaisemmin puhuttiin miestyöpäivästä) on työmäärän mittayksikkö, joka ilmoittaa yhden henkilön keskimääräisen päivätyön määrän. Tarkkaa määritelmää henkilötyöpäivän pituudesta ei löytynyt, se tuntui vaihtelevan Suomessa 7 tunnista 7,5 tuntiin. Se on siis sopimuskysymys. Henkilötyövuosi on taas 11 x 20 henkilötyöpäivää eli 220 henkilötyöpäivää.

Vastaus käytännön ongelmaasi: 20 ihmistä tekee määritelmän mukaisia henkilötyöpäiviä jonakin aikajaksona tai johonkin kohteeseen niin että henkilötyöpäivien kokonaissumma on 616. Jokaisen henkilön osalta tehdyt työtunnit (osa-aikaiset päivät tai ylityöt)on muutettu henkilötyöpäiviksi. Tässä tapauksessa kukin henkilö tekee keskimäärin 616/20=30,8 henkilötyöpäivää.

Kommentit (0)

Vastauksesi