Miten kuvassa olevaa kieltoa tulkitaan? Merkki on Vantaan Lummetiellä kadun varressa.

Miten kuvassa olevaa kieltoa tulkitaan? Merkki on Vantaan Lummetiellä kadun varressa.

2 vastausta

Kyseinen pysäköintikieltomerkki lisäkilpineen on herättänyt hämmennystä. Vantaan Sanomat -lehti selvitti taannoin yhdistelmän tarkoitusta.

"Ensin sanotaan, ettei pysäköintilupaa ole, mutta sitten ohjeistetaan pysäköinnin olevan sallittua kunhan käyttää parkkikiekkoa." ihmetteli jutussa haastateltu henkilö. Lehti otti yhteyttä aluetta hallinnoivaan yksityiseen pysäköintivalvontayritykseen Parkkipateen. Vastauksen mukaan kyltit osoittavat pysäköinnin olevan sallittua kiekkoa käyttämällä, mutta lupapysäköinnin olevan kiellettyä. Luvat koskevat henkilökunnan pysäköintipaikkoja, jotka sijaitsevat muualla. Kyseinen parkkialue on varattu täysin liikekiinteistöjen asiakkaiden käyttöön. Parkkipaten asiakaspalvelun mukaan kylttejä päivitetään selkeämmiksi, mikäli kylttien epäselvyydestä tulee palautetta. Ilmeisesti tarvetta olisi.

Normaalisti näiden lisäkilpien merkitykset ovat seuraavat: kieltomerkin alla oleva "mittari"-lisäkilpi tarkoittaa maksullista pysäköintiä. Arkisin, ma-pe klo 7-19, arkilauantaisin klo 9-15. Alempi lisäkilpi tarkoittaa pysäköintikiekon käyttövelvollisuutta ja 60 minuutin aikarajaa.

(Vastaajan lisäys: Heti vastauksen tallennettuani huomasin, että kyse olikin Lummetiestä. Vastaus koskee Neilikkatien olosuhteita. Olisiko samoja periaatteita kuitenkin tässäkin...)

Kommentit (0)
13.04.201821:39
5318
75

Liikennemerkki kieltää pysäköimisen merkistä eteenpäin. Sen alla olevat lisäkilvet lieventävät totaalista kieltoa seuraavasti.

1. lisäkilpi: pysäköinti on sallittu arkisin 7-19 ja lauantaisin 9-15 maksamalla pysäköintimaksu.

2. lisäkilpi: pysäköinti on sallittu tunnin ajaksi pysäköintikiekolla.

3. kilpi kertoo, että alueella voi maksaa EasyPark- ja Parkman-sovelluksilla. Se ei ole liikennemerkki eikä tieliikenneasetuksen mukainen lisäkilpi, joten on hieman kyseenalaista, saisiko sitä laittaa samaan tolppaan liikennemerkin ja lisäkilpien kanssa.

Kommentit (0)

Vastauksesi