MIten kuolemani jälkeen hyödyttäisin mahdollisimman paljon aatteita tai...

MIten kuolemani jälkeen hyödyttäisin mahdollisimman paljon aatteita tai...

MIten kuolemani jälkeen hyödyttäisin mahdollisimman paljon aatteita tai ihmisiä?
Miten tahtoni toteutuisi mahdollisimman ekologisesti tai muuten ihmiskuntaa hyödyntävästi.
Luettelen muutamia asioita, joiden haluan toteutuvan, kuolemaani liittyen.
1. En halua lehti- tai muutakaan- ilmoitusta kuolemani johdosta, enkä mitään seremonioita tai kahvikestittelyjä
2. En halua MINKÄÄNLAIISTA maanpäällistä muistomerkkiä itsestäni
3.Haluan että ruumiini käytetään niin että siitä olisi, jos mahdollista, mahdollisimman paljon hyötyä vaikkapa tieteelle.
Kysymykseni siis on: Mikä olisi ekologisesti, ja tai ihmiskuntaa parhaiten hyödyttävin tapa jättää jälkeensä tämä lihallinen ruumiini:ja ovatko nämä ekologinen ja muuten ihmiskuntaa hyödyttävä vaihtoehto ristiriidassa keskenään?

Vastaus

Ensinnäkin voit laatia jälkisäädöksen, jossa ilmoitat ettet halua haudallesi kiveä etkä kuolemastasi ilmoitettavan. Tämä ja keskustelu asiasta todennäköisten pesäsi selvitäjien kanssa taannee, että tahtosi toteutuu.

Ruumiisi hyödyntäminen on sitten vähän eri asia. Siitä voit, ja ehkä sinun pitää, tehdä itse ratkaisusi. Onko mielestäsi parempi vaihtoehto tarjota eri elimiäsi elintensiirtoa odottaville potilaille, vai pidätkö parempana että ruumiisi käytetään anatomian laitoksella lääketieteen opetuksen välineenä? Lehtitietojen mukaan anatomian laitokset eivät ole oikeastaan pulassa, tarjontaa on yli tarpeen. Toisaalta elintenluovuttajalle asetetaan rajoituksia terveydentilan suhteen. Ikä ei ole este. Suurin osa elintensiirtojen luovuttajista on aivokuolleita. Ruumista ei voi luovuttaa sekä elintensiirtoon että lääketieteen opetukseen.

Näitä asioita on meiltä kysytty useaan kertaan, arkistosta löydät vanhemmat vastaukset hakusanalla elintestamentti, muita vastauksia löytyy hakusanalla elinsiirrot.

Ekologiselta kannalta polttohautauksen ja arkkuhautauksen eroista on eriäviä käsityksiä. Polttohautausta puoltaa esim. maankäyttö, arkkuhautausta energiansäästö ja poltossa vapautuvien ainesosien haitallisuus. Tätäkin on selvitetty kysymyksissämme aiemmin, käytä asiasanaa polttohautaus.

Lähteet:
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/talous/lahjoitetaan-ruumis-tieteelle
http://igs.kirjastot.fi/iGS/kysymykset/haku.aspx
http://dialogi.stakes.fi/FI/tesson+arkisto/tesso+210/sivu/20.htm
http://www.lahjaelamalle.fi/
http://www.hus.fi/default.asp?path=1,32,818,1732,2843
http://www.stm.fi/sosiaali_ja_terveyspalvelut/terveyspalvelut/elinluovut...

Kommentit (0)

Vastauksesi