Miten kirjoitetaan Aramean kielellä Jeesus Kristus itse olen löytänyt symbolin...

Miten kirjoitetaan Aramean kielellä Jeesus Kristus itse olen löytänyt symbolin...

Miten kirjoitetaan Aramean kielellä Jeesus Kristus itse olen löytänyt symbolin joka tulee kreikan kielestä ja on nimen alku ja loppu lyhenteet IC XC mutta tahtoisin nämä aramean kielellä, eikä ole tärkeää onko nämä lyhenteitä tai täydelliset sanat ? Voisitteko auttaa minua?

Vastaus

Anteeksi vastauksen viipyminen sairasloman vuoksi.

Seuraavasta linkistä näet Jeesus Kristuksen kirjoitusmuodon ja sen lausumistavan Ea-shoa' M'shee-kha aramean kielellä:
http://www.v-a.com/bible/jesus.html

Seemiläisiin kieliin lukeutuva aramean kieli oli Babylonian kukistumisen jälkeen (558 eaa) virallinen kieli Eufratilta Vähään-Aasiaan ja Egyptiin. Se syrjäytti Assyriassa akkadian kielen n.740 eaa ja myöhemmin Palestiinassa heprean kielen. Raamatun osia on kirjoitettu aramean kielellä. Valtakielenä ollessaan aramea oli kielenä riippumaton puhujiensa uskonnosta ja kieli kehittyi eri suuntiin lähinnä, koska eri uskontojen piirissä arameaa kirjoitettiin erilaisilla kirjaimilla. Arameaa puhutaan enää vain harvoilla alueilla Syyriassa, puhujia muutama miljoona. Aramealta puuttuu yhteinen kaikkien hyväksymä kirjakielen muoto.

Aramea jakautuu kahteen suureen murteeseen, läntiseen ('palestanialainen murre', joka oli myös Jeesuksen kieli) ja itäiseen ('syyrialainen murre'; syyrian kieli on aramean murre, ei oma kielensä). Jälkimmäisessä on myös akkadian kielen vaikutteita. Pienempiä murteita on useita ja monet murteista ovat kuolleet; esimerkkinä mlasho ja bijil, joiden viimeiset puhujat kuolivat 1998.

Seuraavassa muutama linkki Aramean kielestä:

http://www.coloria.net/varinimia/aramea.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Aramaic_language
http://fi.wikipedia.org/wiki/Aramean_kieli

Kommentit (0)

Vastauksesi