Miten kansanedustajat ja ministerit jne. osallistuvat nykytalkoisiin Suomen pelastamiseksi?

Miten kansanedustajat ja ministerit jne. osallistuvat nykytalkoisiin Suomen pelastamiseksi?

Valtaa pitävät vaativat kansalaisia osallistumaan palkkojen jäädyttämisiin, lomakorvausten vähentämisiin ja ties mihin tuloon liittyviin uhrauksiin.. Miten kansanedustajat, ministerit ja maan ylimmän johdon ihmiset yleensäkin osallistuvat moisiin talkoisiin? Lehdistössä ei siitä kerrota, kukaan ei edes esitä moista kysymystä ääneen. Luulisi miltei seitsemän tuhannan euron kuukausipalkasta (kansanedustajilla) (+kulukorvauksista) liikenevän jokunen euro (onhan heitä peräti 200 maamme pöhöeduskunnassa). Kukaan ei ole edes ehdottanut kansanedustajien määrän pudottamista puoleen - 100:n riittäisi. Mikä säästö!

4 vastausta

Eduskunnan puhemiehet toivoivat loppuvuodesta 2015, että kansanedustajat osallistuisivat omalla panoksellaan säästötalkoisiin. Ehdotuksen mukaan kansanedustajien palkkiosta olisi napattu yhden viikon palkkiota vastaava summa syksyllä 2015 ja toinen vastaava summa talvella 2016. Palkkion lahjoittaminen valtiolle olisi ollut vapaaehtoista. Ilmeisesti säästötalkoisiin lähdettiin nihkeästi mukaan, mutta ainakin nyt keväällä osa kansanedustajista on luovuttanut osan palkastaan erilaisiin hyväntekeväisyyskohteisiin.

Asiasta löytyy runsaasti keskustelua ja uutisointeja:
http://yle.fi/uutiset/kansanedustajien_palkka-alessa_ei_ole_pakkoa__eika_lomarahoja_leikattavaksi/8344722
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/182481-6380-eukk-kansanedustajia-kannustetaan-luopumaan-viikon-palkasta

Kommentit (0)
06.04.201608:12
4803
35

Lisää kansanedustajien säästötalkoista.

Kansanedustajat lähtivät joukolla maailmalle: Siirtolaisasiaa, taloutta ja robottiautoja

Keskiviikko 6.4.2016 klo 06.28

 
  

Kansanedustajat karistivat joukolla Suomen pölyt jaloistaan, kun useampikin valiokunta suuntasi eri puolille maailmaa alkuviikolla.

[Liikennevaliokunta vierailee Etelä-Korean pääkaupungissa Soulissa.]
Liikennevaliokunta vierailee Etelä-Korean pääkaupungissa Soulissa. (PEKKA KARHUNEN/KL)
[Eero Heinäluoman johtama delegaatio pysyy Euroopassa.]
Eero Heinäluoman johtama delegaatio pysyy Euroopassa.(JENNI GÄSTGIVAR)

Liikenne- ja viestintävaliokunnan delegaatio lähti maanantaina pitkälle matkalle Aasiaan. Kansanedustajat vierailevat Etelä-Koreassa ja Japanissa. He palaavat kotimaahan ensi viikon torstaina.

Edustajat tutustuvat matkallaan muun muassa kehittyneen älyliikenteen ratkaisuihin sekä it- ja viestintäteknologiaan ja merenkulkuun. Etelä-Koreassa parlamentaarikot paneutuvat lisäksi Soulin julkisen liikenteen järjestelyihin ja Japanissa robottiautoihin.

Matkalle osallistuvat puheenjohtaja Ari Jalosen (ps) johdolla Jyrki Kasvi (vihr),Jukka Kopra (kok), Susanna Koski (kok),Mats Löfström (r), Markku Pakkanen(kesk), Ari Torniainen (kesk) sekä Harry Wallin (sd).

Matkan kustannukset ovat noin 64 000 euroa.

Etiopia ja Tansania

Valtiovarainvaliokunta puolestaan lähti tiistaina Afrikkaan. Valtuuskunta palaa Etiopiaan ja Tansaniaan suuntautuvalta matkaltaan ensi viikon keskiviikkona.

Edustajat perehtyvät muun muassa Suomen tukemiin kehitysyhteistyöprojekteihin ja siirtolaiskysymykseen.

Parlamentaarikot vierailevat Etiopiassa YK:n pakolaisjärjestön pakolaiskeskuksessa sekä maan parlamentissa. Tansaniassa he tapaavat muun muassa maan keskuspankin johtoa.

Valtuuskuntaa johtaa Mika Niikko (ps). Mukana ovat Li Andersson (vas),Timo Heinonen (kok), Anne Kalmari (kesk), Pauli Kiuru (kok), Riitta Myller (sd), Jani Mäkelä (ps), Markku Rossi (kesk).

Matka maksaa veronmaksajille noin 50 000 euroa.

Kolme maata

Tarkastusvaliokunta puolestaan pyrähti maanantaina Eurooppaan kolmen päivän matkalle.

Edustajat käyvät Saksassa, Luxemburgissa ja Belgiassa. Matkan pääteemana on tutustuminen Euroopan unionin toimielimien varainkäytön valvontaan. Esille tulevat myös finanssi- ja talouspolitiikkaan liittyvät kysymykset.

Parlamentaarikot vierailevat muun muassa Euroopan keskuspankissa sekä useissa keskeisissä finanssi- ja tarkastustoiminnan toimielimissä.

Eero Heinäluoman (sd) vetämään delegaatioon kuuluvat Olavi Ala-Nissilä (kesk), Maarit Feldt-Ranta (sd), Esko Kiviranta (kesk), Krista Mikkonen (vihr), Mika Raatikainen (ps), Päivi Räsänen (kd), Tapani Tölli (kesk) ja Pia Viitanen (sd).

Matkan on arvioitu maksavan noin 20 000 euroa.

ARTIKKELI JATKUU ILMOITUKSEN JÄLKEEN

[Ari Jalonen johtaa valtuuskuntansa Aasiaan.]
Ari Jalonen johtaa valtuuskuntansa Aasiaan. (ATTE KAJOVA)
[Mika Niikko vie porukkansa Afrikkaan.]
Mika Niikko vie porukkansa Afrikkaan. (INKA SOVERI)
JARMO LUUPPALA

Kommentit (0)
01.04.201610:38
4803
13

Tällä tavalla kansanedustajat ja avustajat osallistuvat säästötalkoisiin. 

 

KSML: Kansanedustajien avustajien palkkaan suunnitellaan korotusta

Mika Ranta / HS
[KSML: Kansanedustajien avustajien palkkaan suunnitellaan korotusta]
Osa avustajista toivoisi palkkoihinsa tiettävästi 27–40 prosentin korotusta, Keskisuomalainen kertoo.
15.3.2016 08:42
Taloussanomat
 

 

 

Kommentit (0)
01.04.201609:53
58825
3

Valtionvelka on nyt noin 101 840 000 000 euroa. Tokihan ehdottamasi 100*7000 e + sivukulut = n. 1 000 000 euroa sitä lyhentäisi, mutta senkin jälkeen olisi maksettavaa vielä 101 839 000 000 euroa. Ehkä kannattaisi etsiä joku tehokkaampi säästökohde?

Kommentit (0)

Vastauksesi