Miten on, jos joku mielenterveyden häiriöstä kärsivä henkilö kuvittelee...

Miten on, jos joku mielenterveyden häiriöstä kärsivä henkilö kuvittelee...

Miten on, jos joku mielenterveyden häiriöstä kärsivä henkilö kuvittelee keskustelevansa toisen henkilön kanssa - jota ei siis oikeasti ole olemassa - hiljeneekö hän, ja vuoropuhelee oman päänsä sisällä vai puhuu niin että joku sivullinen voisi kuulla kyseisen henkilön puhuvan olemattomalle? Tiedän, että osaan selittää vähemmän selkeästi. Kiitos vastauksesta.

Vastaus

Tarkoitatko harha-aistimuksia, jotka voivat olla luonteeltaan esimerkiksi kuulo-harhoja, jolloin henkilö kuulee äänen kommentoivan hänen käytöstään, kehottaa häntä tekemään jotain tai kaksi ääntä keskustelevat hänestä? Äänten kuuleminen liitettiin aiemmin selkeästi skitsofreniaan. Nykytietämyksen valossa ääniä kuulevat ihmiset saattavat kuitenkin kärsiä yhtä hyvin traumaattisista lapsuudenmuistoista.

Ääniä kuulevat ihmiset usein häpeävät ja pelkäävät oireitaan ja pyrkivät salaamaan ne. Eivät he varmaan ainakaan muiden ihmisten läheisyydessä keskustele ääneen kuuloharhojensa kanssa. Meillä iGSin vastaajilla ei tosin ole lääketieteellistä pätevyyttä.

Lähteet:
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/02/professori_paansisaisia_aania_yrit...
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00371

Kommentit (0)

Vastauksesi