Miten Intiassa kannattaa pukeutua? Mikä on soveliasta?

Miten Intiassa kannattaa pukeutua? Mikä on soveliasta?

Hei! Miten Intiassa kannattaa pukeutua? Mikä on soveliasta? Olen menossa Intiaan vuodeksi enkä haluaisi aluksi loukata edes vahingossa pukeutumalla epäsopivasti.

Vastaus

Hei!

On hienoa, että otat matkustaessasi huomioon kulttuurierot!

Suurissa kaupungeissa Intiassa voit pukeutua urbaanimmin ja länsimaalaisemmin kuin pikkukaupungeissa ja maaseudulla. Saat paikan päältä Intiasta ostettua vaatteita paljon halvemmalla kuin Suomesta eikä sinun silloin tarvitse raahata niin paljon matkatavaraa mukanasi.

Ulkoasiainministeriön verkkosivuilla neuvotaan Intiaan matkustavaa näin:

”Intiassa on hyvä pukeutua konservatiivisesti; Goan kaltaisissa länsituristien kansoittamissa paikoissa pukeutumiskoodi tosin on vapaampi. Naisilla shortsit, lyhyet hameet ja niukat topit voivat herättää ei-toivottua huomiota ja johtaa ongelmatilanteisiin. Myöskään miehet eivät Intiassa käytä shortseja. Länsimaalaistyylinen, vapaamielinen käytös voi herättää pahennusta.”

Suomen suurlähetystön matkustustiedote Intiasta:
http://formin.finland.fi/Public/Print.aspx?contentid=71224&nodeid=15735&...

Konservatiivisuus ei Intiassa kuitenkaan tarkoita vaatteissa hillittyjä värejä kuten beigeä tai harmaata, sillä intialaiset pukeutuvat hyvin värikkäästi, kirkkaisiin väreihin ja useisiin väreihin kerralla - suomalaisesta näkökulmasta jopa räikeästi. Valkoinen väri taas on kuoleman ja leskien väri.

Väreistä Intiassa: http://www.peda.net/veraja/posio/lukio/oppiaineet/kuvataide/kuviskurssit...

Intiassa työmatkalla ollut Satu Vänskä-Westgarth neuvoo blogissaan naisia näin:

”Lyhyet ja paljastavat asut, jotka länsimaissa eivät kiinnitä mitään huomiota, herättävät helposti ei-toivottua huomio-ta. Sen sijaan farkut tai pitkät housut auttavat kutsumattomia ihailijoita pysymään loitolla.”

Satu Vänskä-Westgarth juttu ”Intiaa ymmärtämässä”: http://www.rantapallo.fi/kulttuuri-nahtavyydet/intiaa-ymmartamassa/

Jos taas ajatellaan omaa mukavuuttasi pukeutumisen suhteen Intian kuumassa ilmastossa ja miten selviät vaateostoksista edullisimmin, niin Riskimatkat-sivusto neuvoo pukeutumisen suhteen Intiassa lomailevia näin:

”Pukeutumisen perussääntö: Löysiä, helppohoitoisia ja ilmavia vaatteita. Ei mustaa liiemmälti moskiittojen takia. Alusvaatteita, sopivista puhumattakaan, on vaikeaa Intiasta löytää, joten niitä kylliksi.

Jos aiotte pärjätä yksillä jalkineilla, suojaavat, kunnolla koekäytetyt sandaalit tai kevyet ja mukavat lenkkitos-sut/kesäkengät ovat paras ratkaisu.

Muistettakoon lisäksi, että intialaiset ’lukevat’ vieraitaan heidän pukeutumisensa perusteella, joten ’liian paljastavia’ kannattaa välttää.

Naisille tohdin sanoa, että hieman peittävämpi asu antaa enemmän ’tilaa hengittää’. Eräs entinen matkakumppanini, valokuvaaja Lena Malm tiivisti kysymyksen siitä, miten naisten pitäisi pukeutua Intiassa seuraavasti: ’Kyllä nainen tajuaa nopeasti, milloin hän on pukeutunut väärin’.”

Riskimatkat-sivuston ohjeet Intiaan matkustavalle:
http://www.riskimatkat.com/index.php?slug=matkaev%C3%A4%C3%A4t

Onnea seikkailullesi Intiassa!

Kommentit (0)

Vastauksesi