Miten ihmiseen tarttuneet suolinkaiset ovat hoidettavissa?

Miten ihmiseen tarttuneet suolinkaiset ovat hoidettavissa?

Miten ihmiseen tarttuneet suolinkaiset ovat hoidettavissa? Epäilen että itselläni on suolinkaisia, mutten mielelläni menisi lääkäriin. Enkä löydä mistään tietoa miten suolinkaiset hoidetaan ihmisillä.

Vastaus

Suolinkaistartunta on kyllä lääkäriin lähdön aihe, sillä suolinkaisen toukat ovat terveysriski. Ne eivät kehity ihmisessä täysikasvuisiksi madoiksi, mutta saattavat vaurioittaa tärkeitä elimiä.

Tietoa ihmisen suolinkaisinfektiosta ei tosiaan kovin paljon löydy, ilmeisesti siksi että se on Suomessa melko harvinainen. Koirillahan se on yleinen. Lääkärikirjatkin ohittavat suolinkaisen lähinnä maininnalla. Tässä verkkolähteitä:
Vatsavaivojen itsehoito-ohjeita http://www.pyhajarvi.fi/tk/itsehopa/vatsavai.htm (Katso kohta Madot.)
Lääketieteellinen artikkeli ihmisen loisista ja tartuntojen hoidosta: http://therapiafennica.fi/wiki/index.php?title=Parasiitti-infektiot (Suolinkaisinfektio eli askariaasi löytyy Matoinfektiot-otsikon alta.)
Apteekin asiakaslehden artikkeli koiran ja kissan madotuksesta https://www.oppi.uku.fi/klik/kotisivut/lehdet/lehti_2005_2.pdf (Sivulta 20 löytyy alaotsikko Lemmikin loisista haittaa ihmisellekin.)

Kommentit (0)

Vastauksesi