Miten ihmeessä säilyketeollisuudessa saadaan herneiden palot auki? Ei varmaan käsipelillä ainakaan!

Miten ihmeessä säilyketeollisuudessa saadaan herneiden palot auki? Ei varmaan käsipelillä ainakaan!

Vastaus

Herneet taidetaan yleisemmin erotella paloista jo puinnin yhteydessä. Suomen ainoalla pakasteherneiden tuottajalla on käytössään kolme erityisesti herneen puintiin tarkoitettua puimuria. Herneiden korjuuajankohta määritellään tarkkaan, jopa tuntien tarkkuudella, jotta sato saadaan parhaimmillaan talteen. "Puimuri punoo hernekasvustosta sisällään köyden, jolloin herne luisuu ulos palosta", todetaan lähdelinkin tekstissä.

YouTube-videolla nähdään hernepuimuri työssään. Googlaamalla fraaseilla "pea peeling machine" tai "pea shelling machine" saa tulokseksi useita erilaisia ja erikokoisia laitteita, joilla erotellaan herneet paloista. Kotioloihin voi hankkia vaikka pienen käsin veivattavan kuorimalaitteen.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi