Miten hampaat saisi valkaistua kotikonstein?

Miten hampaat saisi valkaistua kotikonstein?

Miten hampaat saisi valkaistua kotikonstein? Ei ole rahaa mennä hammaslääkäriin valkaisuttamaan hampaita, eli minkälaisia aineita tarvitaan ja mitä ne maksavat?

2 vastausta

Kotona voi käyttää valkaisevia hammastahnoja. Niiden teho perustuu joko mekaaniseen vaikutukseen tai entsyymeihin, jotka hajottavat värjäytymiä. Tahnat tehoavat vain pinnallisiin värjäytymiin eikä niillä voi muuttaa hampaan perusväriä.

Käsikaupassa myytävistä valkaisevista tahnoista karbamidiperoksidia sisältävät tahnat muistuttavat eniten vastaanotolla käytettäviä hampaiden valkaisuaineita. Tahna sopii kuuriluonteiseen käyttöön, sillä karbamidiperoksidit ärsyttävät limakalvoja ja ientä.

Kotikäyttöön voi ostaa myös valkaisutuotteita, jotka ovat hammastahnoja tehokkaampia ja muistuttavat hammasläkärien käyttämiä.

Tuotteita ja tietoja niistä löydät hakemalla esim. Googlessa hakusanoilla valkaiseva hammastahna ja hampaidenvalkaisu.

Kommentit (0)
04.11.201609:01
72
39

Kotona voi kokeilla erilaisia konsteja ihan vain tavallisillakin ruoka-aineilla. Tietyt niistä kuitenkin saattavat liiallisina käytettynä olla haitallisia hampaiden kiilteelle, kuten esimerkiksi hapan sitruuna. Toisaalta kuitenkin nykyajan kekseliäät ihmiset ovat kokeilleet monia erilaisia tapoja valkaista hampaat kotikonstein aina mansikasta kookosöljyyn. Esimerkiksi täältä voit etsiä erilaisia kotikonsteja:
http://www.whitening.nu/fi/hampaiden-valkaisu/vaihtoehtoisia-menetelmia/

Itse asiassa mansikan hampaita valkaisevat ominaisuudet eivät ole aivan tuulesta temmattuja. MeNaiset-lehtikin testasi erilaiset kotona tehtävät keinot ja tämä tuttu punainen herkku voitti parhaan valkaisijan palkinnon.

Ennen kuin lähdet kokeilemaan mitä tahansa aineksia. Kannattaa lukea hieman siitä, miten värjäytymät ja keltaisuus syntyvät, jotta ymmärrät mikä on paras keino valkaista hampaat juuri sinun kohdallasi. Värjäytymät voivat nimittäin olla joko hampaan pinnalla kiilteessä tai hammasluussa ja tyypistä riippuen erilaiset keinot tepsivät eri tavoin. Lue lisää: http://www.kauneusjaterveys.fi/terveys-hyvinvointi/terveys/hampaiden-var...

Edullisia valkaisutuotteita on nykyään markkinoilla paljonkin, joten voisit harkita Suomessa myytäviä tuotteita mansikoiden sijasta. Kotikonstit nimittäin eivät takaa tuloksia, toisin kuin testatut ja turvalliset valkaisut. Jos etsit luonnonmukaisia tuotteita, yksi suosikki on aktiivihiili Warpaint: http://www.whitening.nu/fi/warpaint/

Warpaint on myös suhteessa edullinen tuote, sillä yksi purkki riittää yli sataan käyttökertaan. Eli ei tarvitse hammaslääkärissä käydä valkaisemassa hampaita, vaikka muuten siellä kannattaakin käydä sen kerran parissa vuodessa vähintään.

Kommentit (0)

Vastauksesi